Ostali sportovi

Ljepotica iz Mostara potpisala ugovor sa UFC-om: Nijedna žena sa Balkana ovo nije uspjela prije nje! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Rođena u Njemačkoj, odrasla u Mostaru, počela da se bori u Norveškoj, a sada stigla na sam vrh - do Amerike!

Izvor: Instagram/ivana_mma/printscreen

MMA u regionu posljednjih godina ima veliki zamah, a prva djevojka sa ovih prostora koja je stigla do UFC ugovora je Ivana Petrović (26). Borkinja koja već godinama živi na sjeveru Evrope počela je ozbiljnije sportom da se bavi u Norveškoj, nakon što se odselila iz rodnog grada - ispostavilo se da je to bila najbolja odluka koju je donijela.

Ljepotica koja je težim putem morala da krči sebi put do profesionalne karijere presrećna je zbog nevjerovatnog dostignuća, a u narednim godinama sebe vidi i sa pojasom oko struka. "U početku nisam obraćala pažnju na to što sam prva žena sa Balkana u UFC, ali što mediji više o tome pišu, shvatam da ulazim u istoriju. To mi znači jer će motivisati druge ljude, u Mostaru vidim da ih motivišem jer znaju da nisam bila atleta, da sam sve postigla disciplinom i radom, otvorila sam vrata nade za mnoge sportiste. Sve je moguće, samo treba raditi, vjerovati u sebe i biti hrabar. Radila sam borbe s curama koje su na steroidima, s curama iz viših kategorija, ali hrabrost te može dovesti na nivoe o kojima nisi ni sanjao. Svi ti mali koraci doveli su me ovdje, ispričala je Ivana koja jedva čeka debi u najatraktivnijoj organizaciji. Pročitajte i ovo:

"Svjesna sam lepote, možda je i to dio razloga što su me pozvali u UFC, lakše je lijepim djevojkama da uđu tamo. Ne bih voljela da me po tome pamte. Više bih voljela da me znaju po vještinama. Ne smeta mi, znam kako izgledam, ali više bih voljela da me pamte po onom što radim", rekla je Ivana. Ona je sa UFC-om dogovorila saradnju na 20 mjeseci i u tom periodu bi trebalo da odradi četiri borbe.

Za sada nije jasno kada će biti njen debi u najjačoj MMA organizaciji na svijetu niti ko će joj biti protivnica, ali je za očekivati da to bude neka od djevojaka koje nemaju previše UFC iskustva. Ivana je za manje od dvije godine profesionalne karijere odradila šest profesionalnih borbi i svaku riješila u svoju korist, dok je prije toga imala skor 5-1 u amaterskim mečevima.

Tagovi