Ostali sportovi

Borac m:tel uručio "zlatnim olimpijcima" replike dresova sa minhenskih Igara 1972. (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Lijep gest banjalučkog kluba prema svojim legendama.

Izvor: RK Borac m:tel promo

Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Milorad Karalić i ostali "zlatni olimpijci" dobili su u subotu na poklon repliku dresova koje su nosili na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine kada su osvojili zlatnu medalju.

"Zlatni olimpijci" su poslije susreta sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, nakon kojeg je obećana pomoć Borcu m:tel od 800.000 KM, posjetili su danas i banjalučki klub, gdje su okruženi brojnim trofejima koji nas sve podsjećaju na veličinu kluba.

Kako je saopšteno iz Borca m:tel, razgovarano je o rukometu njihovog vremena i lijepim uspomenama koje ih vezuju za Banjaluku.

"Zahvalili su nam se na gostoprimstvu ističući da su u Banjaluci ugošćeni bolje nego igdje", navedeno je u saopštenju Banjalučana, a ovom prilikom, direktor kluba Vladimir Branković uručio je olimpijcima replike dresova iz 1972. u kojima su postali olimpijski šampioni.

"Hvala vam na dolasku. Podsjetili ste nas na veličinu Rukometnog kluba Borac m:tel i odgovornost koju nosimo. Čast nam je ugostiti bardove svjetskog sporta", istakli su iz banjalučkog kluba.

Podsjetimo, na Olimpijskim igrama u Minhenu, koje će ostati upamćeno i po napadu palestinskih terorista u kojem je ubijeno 11 članova izraelskog tima, Jugoslaviju je s klupe predvodio legendarni Vlado Štencl.

Plavi su igrali u grupi D i zabilježili tri pobjede - nad Japanom, SAD i Mađarskom. U narednoj fazi, savladali smo Zapadnu Njemačku i tadašnjeg svjetskog prvaka Rumuniju, da bi u finalu pobijedili selekciju Čehoslovačke rezultatom 21:16.

U legendarnom timu Jugoslavije igrali su Zoran Živković, Abaz Arslanagić, Miroslav Pribanić, Petar Fajfrić, Milorad Karalić,Đoko Lavrnić, Slobodan Mišković, Hrvoje Horvat, Branislav Pokrajac, Zdravko Miljak, Milan Lazarević, Nebojša Popović, Zdenko Zorko i Albin Vidović.

(mondo.ba)

Tagovi