Ostali sportovi

Borac m:tel predstavio pojačanje na poziciji pivota: Stigao reprezentativac BiH Amir Muhović!

Autor Dragan Šutvić

Amir Muhović zadužio je danas crveno-plavu opremu.

Izvor: RK Borac

Amir Muhović, standardni reprezentativac BiH i član Celja Pivovarna Laško, definitivno oblači dres Rukometnog kluba Borac m:tel.

Muhović je rođen 1999. godine u Sarajevu, igra na poziciji pivota, a u klub iz Gospodske ulice dolazi kao pozajmljen igrač iz slovenačkog kluba.

Visok je 204 cm, težak 107 kilograma, a u bh. rukometu je jedinstven po tome što je branio boje tri najtrofejnija kluba u državi – sarajevske Bosne, Izviđača iz Ljubuškog i sada Borca m:tel.

U BiH je još branio boje Konjuha iz Živinica, a u Celje Pivovarnu Laško se preselio prošle godine, te već stekao iskustvo igranja u Ligi šampiona.

Muhović je tako postao osmi novajlija u crveno-plavom taboru pred start nove takmičarske sezone. Prije njega, u klub su stigli Vladan Đurđević, Nebojša Grahovac, Arsenije Bubić, Nedim Hadžić, Jan Sivka, Vladislav Zalevski i Andrej Klimavets.

Priliku da debituje u dresu banjalučkog kluba Muhović će imati predstojećeg vikenda, kada će Borac m:tel na startu nove takmičarske sezone ugostiti Krivaju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)