Ostali sportovi

Vanja Grbić održao predavanje o dječijem sportu u Mrkonjić Gradu

Autor Nebojša Šatara

Legenda srpske i svjetske odbojke u subotu je boravio u Mrkonjić Gradu.

Izvor: SRNA/Draga Lekić

Jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena i član odbojkaške Kuće slavnih Vladimir Vanja Grbić poručio je u subotu uveče u Mrkonjić Gradu da je potrebno mnogo rada, vremena i strpljenja da bi se postigao rezultat u sportu, a naročito u odbojci.

"Prije nego što počnemo da radimo sa djecom, veoma je važno da imamo u vidu kakvo je njihovo stanje da bismo znali na koji način da radimo s njima, a nakon toga treba da se vodimo igrom", rekao je Grbić na predavanju o temi "Periodizacija dječijeg sporta, značaj bavljenja sportom za djecu, motivacija, strahovi", prenijela je agencija "Srna".

On je novinarima rekao da je razgovarao sa načelnikom Mrkonjić Grada Draganom Vođevićem o tome da sljedeće godine u ovoj opštini organizuju mini-kamp od 21. do 23. juna.

"Nastojali smo da budemo dobri domaćini. Vanja je svjetsko ime, jedan od najboljih odbojkaša svih vremena. Potrudićemo se da sljedeće godine organizujemo još jedno druženje s njim, odnosno trodnevni kamp", rekao je Vođević.

Večerašnje predavanje održano je u Kulturnom centru "Petar Kočić", a Vladimir Grbić je danas u mrkonjićkoj sportskoj dvorani održao trening sportistima i članovima klubova iz ovog mjesta.