Ostali sportovi

Smajlagić o tome da li je remi Borca i Slobode najpravedniji: Šta je realno, a šta pravedno?

Autor Goran Arbutina

Trener Borca prokomentarisao je duel sa Slobodom u Boriku.

Izvor: Mondo - Nebojša Šatara

Imao je Borac posljednji napad protiv Slobode, uspio da uputi šut, ali je Andrej Klimavac pogodio stativu i meč je na kraju završen rezultatom 22:22.

Nakon utakmice trener Slobode Mirko Mikić priznao je da je danas imao jači motiv nego inače i da je želio pobjedu, a svoj komentar dao je i trener Borca Irfan Smajlagić.

"Bila je zanimljiva utakmica, mislim da je bilo interesantno za publiku,a i za nas na terenu je bilo neizvjesnosti, energije, svega što krasi sport. Ostaje iskustvo, imali smo situaciju da u posljednjim sekundama rješavamo utakmicu. To je iskustvo koje moramo preživiti, u svakom slučaju bilo bi bolje da smo postigli gol, ali idemo dalje".

Na pitanje da li je remi najpravedniji ishod, s obzirom da ni Borac ni Sloboda nisu imali veću prednost od dva gola, on je odgovorio:

"U sportu ne znamo šta je realno, a šta je pravedno, realno je ono što se na kraju ostvari. Nijanse odlučuju, kad se pogriješi, nema svaka greška istu težinu. Rezultat je takakv kakav jeste, ocijenićemo šta je moglo biti bolje, gdje je bilo propusta“, rekao je trener Borca i dodao:

"Zatvorili su naš protok lopte, ali imamo tih poteškoća, što se ne zna sa strane. Bili smo hendikepirani, morali smo stalno istu postavu uigravati i to se osjeti na pojedinim igračima. To su okolnosti na koje se moramo naviknuti i pobjeđivati utakmice".