Uživo

ĐOKOVIĆ PREGAZIO KINEZA - SRBIJA VODI! Strašna forma najboljeg svih vremena, Džang samo gledao čudo!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković donio Srbiji prvi bod protiv Kine, a možda će na teren i u dublu.

Izvor: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završio je 2023. godinu ubedljivom pobjedom na Džidženom Džangom, u prvom meču Srbije na Junajted kupu. Snažni Đokovićevi servisi razbili su Džangovu odbranu, a kineski teniser uspio je djelimično da parira samo kada je i on razornim servisima nanosio štetu - čim bi u tom segmentu podbacio, novak bi pravio brejk.

Srbija nakon ove pobjede vodi protiv Kine 1:0, a pobjedonosni poen mogla bi da donese Olga Danilović. Ona će u drugom meču igrati protiv favorizovane Dženg.

12:41

KRAJ MEČA - 6:3, 6:2!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković rutinski je savladao Džidžena Džanga na početku Junajted kupa.

12:36

Spas - 5:2!

Imao je Novak Đoković meč loptu u sedmom gemu drugog seta, ali je Džidžen Džang uspeo da se spasi i da produži set - sada mu predstoji teži deo posla, da po prvi put u karijeri napravi brejk protiv Novaka Đokovića.

12:26

Upisao se i Džang - 4:1!

Iako je u jednom trenutku delovalo da bi meč mogao da potraje manje od sat vremena, a da Džidžen Džang završi drugi set bez osvojenog gema, to se neće desiti. Peti gem drugog seta pripao je Kinezu, pa će publika u Pertu malo duže gledati Novaka.

12:17

Jednosmerna - 3:0!

Kada Džang ne pogodi as, novak Đoković osvaja poen. Pošto se to na početku drugo seta dešava ređe nego u prvom, Novak je iskoristio priliku i osvojio već dva gema na servis rivala. U narednom gemu imaće priliku da potvrdi i drugi brejk u drugom setu, što znači da bi moglo da bude već 4:0!

12:10

Odmah brejk - 1:0!

Dominacija Novaka Đokovića protiv Džidžena Džanga nastavlja se i u drugom setu - odmah u prvom gemu najbolji teniser svih vremena napravio je brejk, pa očekujemo da će sada posao biti još lakši.

12:03

KRAJ SETA - 6:3!

Fantastičan prvi set Novaka Đokovića na početku nove takmičarske godine. Kinez je u prvom gemu pokazao zube, ali je njegova igra bila sve slabija kako je meč odmicao, pa najbolji na svetu nije imao previše problema - Novak vodi 1:0 u setovima protiv Džanga.

11:57

Još jedan korak - 5:2!

Samo još gem deli Novaka Đokovića od osvajanja prvog seta na Junajted kupu, na početku nove sezone.

11:53

BREJK - 4:2!

Čim je stao servis Džidžena Džanga, Novak Đoković je njegov gem uzeo bez izgubljenog poena! Najbolji teniser svih vremena ima niz od osam uzastopnih poena u ovom meču i sigurnim koracima ide ka osvajanju prvog seta!

11:49

Vodi Srbija - 3:2!

Zapretio je Novak Đoković u četvrtom gemu prvoj seta - stigao je i do izjednačenja - ali se Kinez izvukao iz neugodne pozicije. U petom gemu nije bilo problema, Đoković je lagano stekao novu prednost.

11:37

Sigurno - 2:1!

I kineski teniser Džidžen Džang pokazao je odlične servise na početku meča, ali Đoković ne odustaje od svoje igre. Lako je Novak osvojio i treći gem u meču, pa opet ima prednost protiv kolege iz Kine.

11:31

Rutinski - 1:0!

Fantastični servisi na početku meča za Novaka Đokovića, baš to smo želeli da vidimo protiv Džanga. Novak bez većih problema osvaja prvi gem u setu i na najbolji način počinje 2024. godinu, nekoliko sati pre nego što ona zapravo počne u Australiji.

11:28

Konačno!

Sat i po vremena nakon što je planirano, Novak Đoković i Džidžen Džang počinju svoj meč na Junajted kupu u Pertu! Ajde, Nole!

11:20

Srbija igra zbog Novaka!

Novak Đoković je imao priliku da se za Australijan open priprema na turnirima u Brizbejnu ili Adelejdu, ali se odlučio da predstavlja Srbiju - da on to nije uradio naš tim ne bi ni učestvovao na ovom turniru. Reprezentacije su dobijale priliku na Junajted kupu na osnovu plasmana svojih najboljih igrača, a kao prvi reket planete u muškoj konkurenciji Đoković je iskoračio, prijavio turnir i povukao za sobom Hamada, Nikolu, Olgu, Nataliju i Dejanu! Patriotizam, na delu.

11:10

Što se čeka?

Razlika između Beograda i Perta je čak sedam časova, pa je tamo sada 18:00 časova. To znači da na stadionu u Pertu treba da počne večernji deo programa - tribine se prazne, navijači koji su gledali prethodne mečeve odlaze kući, a na njihovo mesto dolaze oni koje najviše zanima Srbija! Biće mnogo srpskih iseljenika u Australiju, mnogo srpskih zastava i mnogo podrške za Novaka, Olgu i ostatak ekipe! 

10:55

Spremni?

Ovako izgleda najava meča između Đokovića i Džanga, momka koji je pobedom nad Jiržijem Lehečkom na Junajted kupu već počeo svoju sezonu.

10:50

Novak i Hrvati?!

Veliku grešku napravio je "Eurosport" kada je najavljivao nastup Srbije na ovagodišnjem Junajted kupu u Pertu - uz fotografiju na kojoj se vide Novak Đoković i ostali članovi srpskog tima zvaničan sajt svetski poznatog televizijskog kanala napisao je da će najbolji svih vremena predstavljati Hrvatsku!

10:35

O Junajted kupu!

Turnir na kojem Srbija učestvuje krajem 2023. i početkom 2024. godine osnovan je u ovo vreme pre godinu dana, kada je i počelo prvo izdanje. Srbija tada nije igrala, a do titule su stigli Amerikanci nakon pobede nad Italijom u finalu. Format je bio nešto drugačije i u svakom okršaju igralo se po pet mečeva - sada je taj broj smanjen na tri!

10:20

Pobeda Amerikanaca!

Miks dubl američkgo tima u sastavu Džesika Pegula - Tejlor Fric upisao je pobedu nad Velikom Britanijom, što znači da će teren u Pertu uskoro biti "očišćen". Zatim će na njega izaći Novak Đoković i Džidžen Džang, kako bi započeli okršaj Srbije i Kine - prvi za naš tim na ovogodišnjem Junajted kupu.

10:10

Ko je u timu Srbije?

Selektor srpske reprezentacije na ovogodišnjem Junajted kupu je Viktor Troicki, a na raspolaganju ima Novaka Đokovića, Hamada Međedovića i Nikolu Ćaćića u muškoj, odnosno Olgu Danilović, Nataliju Stevanović i Dejanu Radanović u ženskoj konkurenciji. Ovako je izgledalo kada je Novak stigao u Pert:

10:05

Kasniće Novakov meč!

Moraćemo da sačekamo početak okršaja Srbije i Kine jer SAD i Velika Britanija još nisu završili svoj susret u Pertu! Snažnim riternom Džesike Pegule i greškom iz voleja Kejti Boulter Amerikanci su izborili treći set u miks-dublu, pa će tu pasti odluka o pobedniku ovog meča.

Ukoliko Britanci osvoje set oni će biti učesnici četvrtfinala jer su u prvom kolu već savladali Australiju.

9:50

Raspored Novaka Đokovića!

Najbolji teniser svih vremena odlučio je da ove godine propusti turnir u Adelejdu gde je prethodne sezone osvojio titulu i 250 bodova za ATP listu. Umesto toga igraće samo na Junajted kupu, gde 2023. godine nije učestvovao, a zatim se odmah preseliti u Melburn.

Na prvom grend slemu sezone Novak Đoković će pokušati da po 11. put u karijeri osvoji najprestižniji turnir u Australiji, ali i da se domogne svoje 25. grend slem titule! Time bi "pobedio" čak i Margaret Kort koja je deo svojih trofeja osvojila pre "Open ere", dok tenis još nije bio planetarno popularan.

9:45

Novak već igrao!

Doduše, to je bila egzibicija! Najbolji svih vreme odmerio je snage sa Karlosom Alkarazom u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. Navodno su njih dvojica dobili po milion dolara za prijateljski meč koji je mladi Španac rešio u svoju korist (2:1 - 6:4, 4:6, 6:4), a zatim je Novak krenuo dalje.

Nakon obavljenog trening kampa u Dubaiju i meča u Rijadu preselio se u Pert, gde ga je dočekala brojna srpska dijaspora. Imaće Srbija veliku podršku sa tribina tokom mečeva protiv Kine i Češke!

9:40

Ko je protivnik?

Novak Đoković će novu sezonu početi protiv kineskog tenisera Džidžena Džanga (27), trenutno 58. igrača sveta! Najbolji plasman bio mu je 52. mesto na ATP listi, a do sada u karijeri nikada nije stigao dalje od trećeg kola grend slem turnira i nije osvojio ATP titulu.

Najveće pobede u kariejri beležio je protiv Kaspera Ruda i Tejlora Frica, a sa Novakom Đokovićem nikada nije igrao. Po svemu što znamo o njemu ne bi trebalo da bude prevelika prepreka za najboljeg srpskog sportistu.

9:30

Format takmičenja!

Na ovogodišnjem Junajted kupu učestvuje 18 timova, a oni su podeljeni u šest grupa - svaka ima po tri tima. Srbija će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Kinom i Češkom, dok je samo najboljoj ekipi iz svake grupe obezbeđen plasman u četvrtfinale. Tamo će im se pridružiti dve najbolje drugoplasirane ekipe, a zatim će se turnir nastaviti po nokaut sistemu.

U svakom okršaju reprezentacija prvo se igra meč muškog singla, zatim meč ženskog singla i na kraju dubl. Reprezentacija Kine već je savladala Češku maksimalnim rezultatom (3:0) na početku takmičenja u grupi koju igra i Srbija.

9:20

Dobar dan!

Kalendarska 2024. godina još nije počela, ali Novak Đoković neće ni čekati nju kako bi počeo novu sezonu! Prvi turnir u godini za najboljeg svih vremena jeste Junajted kup, na kojem će braniti boje Srbije i pokušati da se domogne još jedne prestižne nagrade.

Prvi meč za Novaka Đokovića na Junajted kupu počinje u 10:00, a protivnik je kineski teniser Džidžen Džang. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

Ukratko

  • Đoković - Žang 2:0 (6:3, 6:2)
  • Prvi meč protiv Kineza
  • Olga Danilović igra ženski singl
učitaj još +