• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak Đoković Džidžen Džang prenos uživo livestream
 Novak Đoković Džidžen Džang prenos uživo livestream

ĐOKOVIĆ PREGAZIO KINEZA - SRBIJA VODI! Strašna forma najboljeg svih vremena, Džang samo gledao čudo!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković donio Srbiji prvi bod protiv Kine, a možda će na teren i u dublu.

 Novak Đoković Džidžen Džang prenos uživo livestream Izvor: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završio je 2023. godinu ubedljivom pobjedom na Džidženom Džangom, u prvom meču Srbije na Junajted kupu. Snažni Đokovićevi servisi razbili su Džangovu odbranu, a kineski teniser uspio je djelimično da parira samo kada je i on razornim servisima nanosio štetu - čim bi u tom segmentu podbacio, novak bi pravio brejk.

Srbija nakon ove pobjede vodi protiv Kine 1:0, a pobjedonosni poen mogla bi da donese Olga Danilović. Ona će u drugom meču igrati protiv favorizovane Dženg.

12:41

KRAJ MEČA - 6:3, 6:2!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković rutinski je savladao Džidžena Džanga na početku Junajted kupa.

12:36

Spas - 5:2!

Imao je Novak Đoković meč loptu u sedmom gemu drugog seta, ali je Džidžen Džang uspeo da se spasi i da produži set - sada mu predstoji teži deo posla, da po prvi put u karijeri napravi brejk protiv Novaka Đokovića.

12:26

Upisao se i Džang - 4:1!

Iako je u jednom trenutku delovalo da bi meč mogao da potraje manje od sat vremena, a da Džidžen Džang završi drugi set bez osvojenog gema, to se neće desiti. Peti gem drugog seta pripao je Kinezu, pa će publika u Pertu malo duže gledati Novaka.

12:17

Jednosmerna - 3:0!

Kada Džang ne pogodi as, novak Đoković osvaja poen. Pošto se to na početku drugo seta dešava ređe nego u prvom, Novak je iskoristio priliku i osvojio već dva gema na servis rivala. U narednom gemu imaće priliku da potvrdi i drugi brejk u drugom setu, što znači da bi moglo da bude već 4:0!

12:10

Odmah brejk - 1:0!

Dominacija Novaka Đokovića protiv Džidžena Džanga nastavlja se i u drugom setu - odmah u prvom gemu najbolji teniser svih vremena napravio je brejk, pa očekujemo da će sada posao biti još lakši.

12:03

KRAJ SETA - 6:3!

Fantastičan prvi set Novaka Đokovića na početku nove takmičarske godine. Kinez je u prvom gemu pokazao zube, ali je njegova igra bila sve slabija kako je meč odmicao, pa najbolji na svetu nije imao previše problema - Novak vodi 1:0 u setovima protiv Džanga.

11:57

Još jedan korak - 5:2!

Samo još gem deli Novaka Đokovića od osvajanja prvog seta na Junajted kupu, na početku nove sezone.

11:53

BREJK - 4:2!

Čim je stao servis Džidžena Džanga, Novak Đoković je njegov gem uzeo bez izgubljenog poena! Najbolji teniser svih vremena ima niz od osam uzastopnih poena u ovom meču i sigurnim koracima ide ka osvajanju prvog seta!

11:49

Vodi Srbija - 3:2!

Zapretio je Novak Đoković u četvrtom gemu prvoj seta - stigao je i do izjednačenja - ali se Kinez izvukao iz neugodne pozicije. U petom gemu nije bilo problema, Đoković je lagano stekao novu prednost.

11:37

Sigurno - 2:1!

I kineski teniser Džidžen Džang pokazao je odlične servise na početku meča, ali Đoković ne odustaje od svoje igre. Lako je Novak osvojio i treći gem u meču, pa opet ima prednost protiv kolege iz Kine.

11:31

Rutinski - 1:0!

Fantastični servisi na početku meča za Novaka Đokovića, baš to smo želeli da vidimo protiv Džanga. Novak bez većih problema osvaja prvi gem u setu i na najbolji način počinje 2024. godinu, nekoliko sati pre nego što ona zapravo počne u Australiji.

11:28

Konačno!

Sat i po vremena nakon što je planirano, Novak Đoković i Džidžen Džang počinju svoj meč na Junajted kupu u Pertu! Ajde, Nole!

11:20

Srbija igra zbog Novaka!

Novak Đoković je imao priliku da se za Australijan open priprema na turnirima u Brizbejnu ili Adelejdu, ali se odlučio da predstavlja Srbiju - da on to nije uradio naš tim ne bi ni učestvovao na ovom turniru. Reprezentacije su dobijale priliku na Junajted kupu na osnovu plasmana svojih najboljih igrača, a kao prvi reket planete u muškoj konkurenciji Đoković je iskoračio, prijavio turnir i povukao za sobom Hamada, Nikolu, Olgu, Nataliju i Dejanu! Patriotizam, na delu.

11:10

Što se čeka?

Razlika između Beograda i Perta je čak sedam časova, pa je tamo sada 18:00 časova. To znači da na stadionu u Pertu treba da počne večernji deo programa - tribine se prazne, navijači koji su gledali prethodne mečeve odlaze kući, a na njihovo mesto dolaze oni koje najviše zanima Srbija! Biće mnogo srpskih iseljenika u Australiju, mnogo srpskih zastava i mnogo podrške za Novaka, Olgu i ostatak ekipe! 

10:55

Spremni?

Ovako izgleda najava meča između Đokovića i Džanga, momka koji je pobedom nad Jiržijem Lehečkom na Junajted kupu već počeo svoju sezonu.

10:50

Novak i Hrvati?!

Veliku grešku napravio je "Eurosport" kada je najavljivao nastup Srbije na ovagodišnjem Junajted kupu u Pertu - uz fotografiju na kojoj se vide Novak Đoković i ostali članovi srpskog tima zvaničan sajt svetski poznatog televizijskog kanala napisao je da će najbolji svih vremena predstavljati Hrvatsku!

10:35

O Junajted kupu!

Turnir na kojem Srbija učestvuje krajem 2023. i početkom 2024. godine osnovan je u ovo vreme pre godinu dana, kada je i počelo prvo izdanje. Srbija tada nije igrala, a do titule su stigli Amerikanci nakon pobede nad Italijom u finalu. Format je bio nešto drugačije i u svakom okršaju igralo se po pet mečeva - sada je taj broj smanjen na tri!

10:20

Pobeda Amerikanaca!

Miks dubl američkgo tima u sastavu Džesika Pegula - Tejlor Fric upisao je pobedu nad Velikom Britanijom, što znači da će teren u Pertu uskoro biti "očišćen". Zatim će na njega izaći Novak Đoković i Džidžen Džang, kako bi započeli okršaj Srbije i Kine - prvi za naš tim na ovogodišnjem Junajted kupu.

10:10

Ko je u timu Srbije?

Selektor srpske reprezentacije na ovogodišnjem Junajted kupu je Viktor Troicki, a na raspolaganju ima Novaka Đokovića, Hamada Međedovića i Nikolu Ćaćića u muškoj, odnosno Olgu Danilović, Nataliju Stevanović i Dejanu Radanović u ženskoj konkurenciji. Ovako je izgledalo kada je Novak stigao u Pert:

10:05

Kasniće Novakov meč!

Moraćemo da sačekamo početak okršaja Srbije i Kine jer SAD i Velika Britanija još nisu završili svoj susret u Pertu! Snažnim riternom Džesike Pegule i greškom iz voleja Kejti Boulter Amerikanci su izborili treći set u miks-dublu, pa će tu pasti odluka o pobedniku ovog meča.

Ukoliko Britanci osvoje set oni će biti učesnici četvrtfinala jer su u prvom kolu već savladali Australiju.

9:50

Raspored Novaka Đokovića!

Najbolji teniser svih vremena odlučio je da ove godine propusti turnir u Adelejdu gde je prethodne sezone osvojio titulu i 250 bodova za ATP listu. Umesto toga igraće samo na Junajted kupu, gde 2023. godine nije učestvovao, a zatim se odmah preseliti u Melburn.

Na prvom grend slemu sezone Novak Đoković će pokušati da po 11. put u karijeri osvoji najprestižniji turnir u Australiji, ali i da se domogne svoje 25. grend slem titule! Time bi "pobedio" čak i Margaret Kort koja je deo svojih trofeja osvojila pre "Open ere", dok tenis još nije bio planetarno popularan.

9:45

Novak već igrao!

Doduše, to je bila egzibicija! Najbolji svih vreme odmerio je snage sa Karlosom Alkarazom u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. Navodno su njih dvojica dobili po milion dolara za prijateljski meč koji je mladi Španac rešio u svoju korist (2:1 - 6:4, 4:6, 6:4), a zatim je Novak krenuo dalje.

Nakon obavljenog trening kampa u Dubaiju i meča u Rijadu preselio se u Pert, gde ga je dočekala brojna srpska dijaspora. Imaće Srbija veliku podršku sa tribina tokom mečeva protiv Kine i Češke!

9:40

Ko je protivnik?

Novak Đoković će novu sezonu početi protiv kineskog tenisera Džidžena Džanga (27), trenutno 58. igrača sveta! Najbolji plasman bio mu je 52. mesto na ATP listi, a do sada u karijeri nikada nije stigao dalje od trećeg kola grend slem turnira i nije osvojio ATP titulu.

Najveće pobede u kariejri beležio je protiv Kaspera Ruda i Tejlora Frica, a sa Novakom Đokovićem nikada nije igrao. Po svemu što znamo o njemu ne bi trebalo da bude prevelika prepreka za najboljeg srpskog sportistu.

9:30

Format takmičenja!

Na ovogodišnjem Junajted kupu učestvuje 18 timova, a oni su podeljeni u šest grupa - svaka ima po tri tima. Srbija će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Kinom i Češkom, dok je samo najboljoj ekipi iz svake grupe obezbeđen plasman u četvrtfinale. Tamo će im se pridružiti dve najbolje drugoplasirane ekipe, a zatim će se turnir nastaviti po nokaut sistemu.

U svakom okršaju reprezentacija prvo se igra meč muškog singla, zatim meč ženskog singla i na kraju dubl. Reprezentacija Kine već je savladala Češku maksimalnim rezultatom (3:0) na početku takmičenja u grupi koju igra i Srbija.

9:20

Dobar dan!

Kalendarska 2024. godina još nije počela, ali Novak Đoković neće ni čekati nju kako bi počeo novu sezonu! Prvi turnir u godini za najboljeg svih vremena jeste Junajted kup, na kojem će braniti boje Srbije i pokušati da se domogne još jedne prestižne nagrade.

Prvi meč za Novaka Đokovića na Junajted kupu počinje u 10:00, a protivnik je kineski teniser Džidžen Džang. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

UKRATKO

  • Đoković - Žang 2:0 (6:3, 6:2)
  • Prvi meč protiv Kineza
  • Olga Danilović igra ženski singl
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije