Ostali sportovi

Ambiciozni projekat Ivana Dodiga - teniski kompleks u Međugorju! Pet terena, apartmani, fitnes centar...

Autor Dragan Šutvić

Ivan Dodig se zajedno sa članovima najbliže porodice upustio u veliki projekat.

Izvor: Shutterstock

Bosna i Hercegovina će uskoro biti bogatija za prelijep teniski kompleks!

Za sve je "kriv" teniser i rođeni Međugorac Ivan Dodig, koji je od 2004. do 2008. godine nastupao po zastavom BiH, a od 2008. pa sve do sada kao član reprezentacije Hrvatske. Zajedno sa braćom Željkom i Mladenom, ušao je u ambiciozni projekat, a DTC "Dodig Tennis Center" će uskoro biti dostupan za posjetioce.

Kompleks se prostire na oko 25.000 kvadratnih metara, a sastoji se, između ostalog, od četiri teniska terena sa tvrdom, te jednim terenom sa zemljanom podlogom. Takođe, tu su i četiri terena za padel, ekskluzivni apartmani, fitnes centar, spa zona...

Pogledajte kako će sve da izgleda:

Ivan Dodig je, inače, najbolji renking u singlu imao u oktobru 2013. godine, kada je bio 29. teniser planete. Iste godine je ostvario najveći uspjeh na grend slemovima, stigavši do četvrte runde na Vimbldonu, u kojoj je poražen od proslavljenog Španca Davida Ferera.

Mnogo bolje rezultate je Dodig ostvario u dublu. Dva puta je osvojio Rolan Garos – 2015. godine sa Brazilcem Marselom Melom i 2023. godine sa Amerikancem Ostinom Krajičekom. Jedan trofej ima sa Australijan opena, osvojen 2021. godine u paru sa Slovakom Filipom Polašekom, dok je 2013. godine bio finalista Vimbldona. Zajedno sa pomenutim Melom, poražen je od slavne američke braće Brajan.

Takođe, ima i tri titule na grend slemovima u miks dublu – 2018. i 2019. godine sa Tajvankom Latišom Čan na Rolan Garosu, 2022. godine na Australijan openu sa Francuskinjom srpskog porijekla Kristinom Mladenović, te 2019. godine na Vimbldonu, ponovo sa Čan.

U paru sa Marinom Čilićem stigao je do srebra na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine. Tada su ovaj par porazili takođe Hrvati Nikola Mektić i Mate Pavić.

Takođe, Dodig je kao član reprezentacije Hrvatske osvojio Dejvis kup 2018. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)