• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat osvojio Rolan Garos, pa "napljuvao" organizatore pred svima: Ovo moram da kažem...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni teniser Ivan Dodig iz Hrvatske je po osvajanju Rolan Garosa imao jasnu poruku zbog loše organizacije.

 Hrvatski teniser Ivan Dodig napljuvao Rolan Garos Izvor: YouTube/Jean/Screenshot

Hrvatski teniser Ivan Dodig (38) osvojio je novu titulu na Rolan Garosu pošto je zajedno u dublu sa Ostinom Krajičekom (SAD, 32) savladao belgijski par Sander Žile - Joran Filegen (6:3, 6:1), da bi potom održao potpuno netipičan pobjednički govor. Navikli smo da se teniseri tada obično zahvaljuju svima - sve do samih organizatora - međutim, Dodig je bio toliko kivan zbog svega što je doživio u prethodne dvije nedelje da nije htio da baš svima kaže "hvala".

Zahvalio se Ivan Dodig supruzi, sinovima, treneru, porodici, stručnom štabu, navijačima i svima koji su bili uz njega, a potom se obrušio na organizatore dok je držao mikrofon i gledao ka ložama...

''Imam još nešto važno da kažem. Ja sam četiri puta osvajao Rolan Garos i imam ukupno sedam grend slem titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportista, a to znači da svi igrači treba da budemo jednaki kada se takmičimo'', rekao je bez dlake na jeziku Dodig i objasnio je šta je problem:

''Jako sam tužan što moram ovo da vam pričam, ali ja sam 15 dana na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turista u Parizu. Ali, danas sam četvrti put osvojio Rolan Garos i ovaj turnir zaslužuje da tretira svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao''.

Hrvatski teniser je inače svoje nezadovoljstvo izrazivao i prije samog finala, na Tviteru je napisao da mu je ovo "najgore iskustvo u životu", dok se takođe žalio što nije mogao da dobije službeni prevoz i umjesto toga je koristio taksi, kao da je najobičniji turista u Parizu.

Inače, prethodno je 2015. godine osvojio Rolan Garos sa Marselom Melom, dok ima i pehar sa Australijan opena sa Filipom Polašekom. Četiri grend slema osvojio je i u miks-dublu, od toga dva na Rolan Garosu 2018. i 2019.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC