Ostali sportovi

Panika zbog Alkaraza na Rolan Garosu!

Autor Dragan Šutvić

Karlos Alkaraz je na Rolan Garos došao "načet", a igrama na startu turnira nije ubijedio da može daleko.

Izvor: Youtube/ Tennis TV

Nakon što je govorio o formi Novaka Đokovića i tome da je srpski teniser u mnogo boljoj formi nego što je iko očekivao nekadašnji četvrti reket sveta Tim Henman je istakao da Karlos Alkaraz mora da poradi na svojoj igri ako želi da dogura daleko na pariskoj šljaci ove godine.

Iako se smatra za igrača koji je najboji na šljaci Alkaraz još nema trofej na Rolan Garosu već je titule osvajao na Vimbldonu i US Openu. U Parizu ima polufinale od prošle godine, a sada se mučio čak i protiv mnogo slabije rangiranog Holanđanina De Jonga.

"Često kažemo da je sjajno kada uspijevate da pobijedite kada još niste u najboljoj formi, ali za mene postoji mnogo pitanja koja će vjerovatno biti odgovorena u nastavku takmičenja. Pitanje je kako mu je ruka, kako se zaista osjeća i da li to utiče na Alkarazov stav i koncentraciju. Meni djeluje kao da je pomalo bio dekoncentrisan. Ipak biće zadovoljan što je prošao dalje, ali je sigurno da će morati da napreduje da bi prošao dalje u narednim rundama", rekao je Tim Henman.

Karlos Alkaraz je sam priznao da to što se igra na šljaci i što mora da nastupa na Rolan Garosu ne pomaže njegovom oporavku od povrede ramena koja ga muči već neko vrijeme. Zbog te povrede je propustio turnir u Rimu i još nekoliko takmičenja na šljaci. 

"Istina je da nisam primijetio ništa vezano za moju ruku, ali je očigledno da ovakvi uslovi ne pomažu uopšte. Vlažno je, pa onda loptica postaje prevelika i teško je da se krećeš. Teško je doći do vinera, poeni su sve duži i duži. Lično sam bio pomalo uplašen kako će moje rame reagovati na to i kako ću se osjećati, ali sve je prošlo dobro", rekao je Karlos Alkaraz.

Španac je u prvom kolu pregazio Amerikanca Džej Džej Volfa 6:1, 6:2, 6:1, a onda je imao mnogo teži posao sa Jesperom De Jongom koga je savladao 6:3, 6:4, 2:6, 6:2. Naredni duel je na programu od 20:15 i rival će biti Sebastijan Korda.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!