Ostali sportovi

Srbija sve bliže plasmanu na Olimpijske igre! Veliki preokret, od 0:2 do velike pobjede!

Autor Dragan Šutvić

Odbojkaši Srbije napravili su veliki preokret protiv Kube i približili se plasmanu na Olimpijske igre.

Izvor: Daniel RAMALHO / AFP / Profimedia

Srbija je napravila nevjerovatan preokret protiv Kube i napravila veliki korak ka plasmanu na Olimpijske igre. Poslije 0:2 u setovima uspjela je da dobije naredna tri i da ostvari veliku pobjedu u Ligi nacija - 22:25, 21:25, 25:16, 25:21, 15:12.

Ništa još nije gotovo i to je neophodno da se istakne. Prema, po malo i zbunjujućim pravilima, srpski tim čeka specijalnu pozivnicu za Olimpijadu i glavni konkurent na tom putu je upravo selekcija Kube. Ovom pobjedom je razlika uvećana na 10 bodova na toj FIVB rang-listi i sada drži sve u svojim rukama.

Sastav Igora Kolakovića pita se za sve. U naredna tri meča igra sa Turskom, Poljskom i Slovenijom, dok će Kubanci igrati sa Slovenijom, Bugarskom i Poljskom. Sve je u rukama "orlova" i vrlo brzo će se sve znati. Ukoliko se to dogodi, broj predstavnika Srbije u Parizu će preći 100, pošto je na trenutnom spisku 96 imena.

Što se meča sa Kubancima tiče najbolji je bio Luburić (21 poen), pratili su ga Kujundžić (14) i Nedeljković i Ivković koji su dodali po devet. Na drugoj strani Lopez je upisao 21 poen.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!