Ostali sportovi

Slovenac Pogačar opet osvojio Tur de Frans! Potvrdio potpunu dominaciju i pokazao ko je najbolji na svijetu

Autor Bojan Jakovljević

Biciklista iz Komende u Sloveniji ostvario ogroman uspjeh poslije dvije godine na drugom mjestu

Izvor: Shutterstock

Slovenački biciklista Tadej Pogačar treći put je trijumfovao na Trci kroz Francusku (Tur de Frans) i potvrdio da je trenutno najbolji na svijetu, pošto je prije nešto manje od dva mjeseca pobijedio i na Trci oko Italije (Điro d'Italija).

Poslije poraza na Turu u prethodne dvije godine od Jonasa Vingegorda, kada je osvajao drugo mjesto, Pogačar mu se sada revanširao i najjaču trku na svijetu završio je sa prednošću od šest minuta i 17 sekundi u odnosu na Danca.

Dominaciju na ovogodišnjem Turu Pogačar je potvrdio u današnjoj posljednjoj etapi, koja je vožena na hronometar od Monte Karla do Nice, osvojivši prvo mjesto minut i tri sekunde ispred Vingegorda, a minut i 14 sekundi je bio brži od prvaka svijeta u vožnji na hronometar Remka Evenopoela.

Ovogodišnje izdanje Trke kroz Francusku Pogačar je završio sa šest etapnih pobjeda, a žutu majicu vodećeg u generalom plasmanu nosio je od treće do posljednje etape. Zbog priprema za otvaranje Olimpijskih igara, trka ove godine nije završena revijalnom posljednjom etapom ulicama Pariza.

(MONDO/Agencije)