Ostali sportovi

Misterija u Americi - potpisao milionski ugovor pa završio karijeru: Svi se pitaju šta se ovdje desilo

Poznati NFL igrač Majkl Galup iznenada je završio karijeru.

Izvor: Jayne Kamin-Oncea / Getty images / Profimedia

Šok u Americi, svi se pitaju šta se dešava? Poznati igrač američkog fudbala Majkl Galup se povukao i završio NFL karijeru sa 28 godina i to samo tri mjeseca nakon što je potpisao novi višemilionski ugovor. Vajd risiver Dalas Kaubojsa završio je karijeru iako je nedavno potpisao saradnju sa novim klubom vrijednu 3.000.000 dolara. 

Galup je bio pik treće runde drafta 2018. godine i cijelu karijeru je proveo u Dalas Kaubojsima. Na kraju će završiti karijeru sa 3.744 uhvaćena jarda i 21 tačdaunom, a prošle sezone je igrao svih 17 ligaških mečeva svog tima. Novinarima je rekao da mu "srce nije više u sportu" i da zbog toga ne želi da nastavi karieru, a vjerovatno je dodatni razlog i to što se dugo mučio sa povredama. 

Bio je slobodan igrač na kraju prošle sezone i rešio je da pređe u Las VegasRejderse, ali nikada nije obukao njihovu opremu. Prvi put se povrijedio u januaru 2022. godine kada je pokidao prednje ukrštene ligaente i nikada se nije vratio na pravi način. On je 2019. uhvatio 1.107 jardi u sezoni i imao šest tačdauna, što nije uspio da ponovi poslije povreda. 

Pošto je 2022. godine sa Dalasom potpisao ugovor na 57.500.000 dolara, od čega je 27.000.000 bilo garantovano završiće karijeru sa zaradom od 30.000.000 dolara. Ipak, nije loš penzioni fond. 

Tagovi

NFL