Ostali sportovi

Bruka i sramota Albanaca u Parizu! Na Olimpijskim igrama mahali pogrešnom zastavom?

Autor Nebojša Šatara

Delegacija Albanije napravila veliki propust na otvaranju takmičenja u Parizu.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Delegacije koje učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine prodefilovale su rijekom Senom i privukle pažnju čitavog svijeta, a o grešci koju su napravili Albanci danima će se pričati u toj zemlji. Osmoro albanskih sportista pojavilo se na rijeci na samom početku defilea, jer su po abecednom redu među prvim nacionalnim timovima - i odmah su se obrukali.

Kako tvrdi albanski novinar Ermal Kuka, Albanci su kroz Pariz mahali pogrešnom zastavom svoje zemlje! Zapravo, on je optužio delegaciju da je svijetu prikazala jeftinu kopiju koja se kupuje na pijacama, a da zastava koju su sportisti držali u rukama dok je brod plovio Senom nije zvanična zastava njegove zemlje!

"Ovo je nevjerovatno, apsurdno i sramotno! Albanija je na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara predstavljena jednom od lažnih albanskih zastava koje kupujete na jeftinim pijacama! Ovo nije zvanična zastava Albanije", napisao je na društvenoj mreži X novinar Ermal Kuka. Pogledajte njegovu objavu:

Albaniju će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati samo osmoro takmičara i svi su u pojedinačnim sportovima. Riječ je o dvoje predstavnika u atletici, jednoj predstavnici u streljaštvu, dvoje plivača i trojici rvača. Plivačica Kaltra Meča i rvač Zelimkan Abakarov nosili su zastavu Albanije, zemlje koja nikada nije osvojila medalju!