• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 otvaranje olimpijskih igara u partizu uzivo prenos
 otvaranje olimpijskih igara u partizu uzivo prenos

Olimpijske igre u otvorene! Srbija i BiH predstavljene u Parizu! (FOTO, VIDEO)

Među sportistima na otvaranju Olimpijskih igara bile su delegacije Srbije i Bosne i Hercegovine.

 otvaranje olimpijskih igara u partizu uzivo prenos Izvor: Ben STANSALL / AFP / Profimedia

Olimpijske igre u Parizu praktično traju već tri dana, jer su u srijedu počela sportska nadmetanja, ali je svečana ceremonija otvaranja priređena u petak uveče! Francuzi su se potrudili da organizuju nešto nevjerovatno, pa smo tako vidjeli defile sportista kroz Pariz rijekom Senom, uz propratni sadržaj koji se događao na obalama.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, prva je iz regiona predstavljena u Parizu, a učešće u ceremoniji imala je i najbrojnija delegacija iz regije Srbija (113 sportista), ali nisu svi srpski sportisti večeras bili prisutni. Veći dio srpske košarkaške reprezentacije nije doputovao iz Lila, a nije bilo ni najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića, koji je iizabrao da ostane u svom smještaju kako bi se spremio za meč koji sutra u ranim popodnevnim časovima igra u prvom kolu.

Ceremonija u Parizu počela je u 19:30, a trajala sve do 23:30 i bila je spektakularna.

Dakle, formalno, Olimpijske igre u Parizu su počele - znak za to dao je predsjednik Francuske Emanuel Makron, a olimpijci Mari Žoze Perek, trostruka olimpijska pobjednica u atletici i džudista Tedi Riner upalili su plamen koji će izgleda lebditi iznad grada.

Na ceremoniji otvaranja, zastavu BiH nosili su džudistkinja Larisa Cerić i atletičar Mesud Pezer, dok je srpski bajrak dok su plovili rijekom Senom, bio u rukama odbojkašice Maje Ognjenović i vaterpoliste Dušana Mandića.

Ceremoniji je prisustovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je poručio iz Pariza da će svim srcem biti uz srpske olimpijce, ali je poželio i mnogo uspjeha i ostalima iz regiona.

BiH još nema medalju sa Olimpijskih igara, u Parizu su sve nade položene u mostarsku plivačicu Lanu Pudar, dok je Srbiji cilj da stigne do dvocifrenog broja odličja s obzirom da je na prethodnom takmičenju u Tokiju osvojila devet medalja.

Kako je izgledalo, pogledajte na RAZVOJU DOGAĐAJA.

0:04

Kraj ceremonije!

Izvor: X - screenshot

  Ogroman olimpijski plamen zapaljen u Parizu naredne dvije nedjelje će lebditi iznad grada? Tako barem djeluje na kraju ceremonije, koja je trajala duže nego što je trebalo, ali i ponudila nekoliko spektakularnih momenata - ovaj posljednji je i daleko najupečatljiviji.

23:27

Baklja se naputovala, ali plamen je konačno upaljen!

Prvo je nekadašnja teniserka Ameri Morezmo preuzela od Rafaela Nadala, a zatim je prepustila nekadašnjem košarkašu Toniju Parkeru. Ceremonija je potom išla pored Luvra, najpoznatijeg svjetskog muzeja, pa kroz Trijumfalnu kapiju, do mjesta na kojem je upaljen plamen!

Dvoje francuskih sportista su to uradili i zvanično.

Izvor: X - screenshot

  To su Mari Žoze Perek, trostruka olimpijska pobjednica u atletici i džudista Tedi Riner džudo, sa dva olimpijska zlata, posljednji su stigli i zapalili olimpijski plamen.

- Olimpijske igre u Parizu su počele!

23:11

Četvoro nosača baklje!

Rafael Nadal, Serena Vilijams, Karl Luis i Nađa Komaneči nalaze se u brodiću koji plovi Senom, a kod njih je i baklja kojom treba da zapale olimpijski plamen. Za sada se ne zna gdje će to uraditi! Da li će gorjeti Ajfelov toranj?

23:00

Proglašavam Igre otvorenim!

Te riječi izgovorio je Emanuel Makron i tako dao signal za paljenje olimpijskog plamena, ispred Ajfelovog tornja. Nakon što je "položena zakletva", nekadašnji francuski fudbaler Zinedin Zidan susreo je misterioznog nosača baklje, uzeo je i odnio dalje - pravo u ruke Rafaela Nadala!

22:46

Potrajala je ceremonija!

Izvor: Stephanie Lecocq / AFP / Profimedia

  Francuzi su pripremili bogat program nakon defilea učesnika, a misteriozna osoba na konju dojahala je do mjesta na jarbola na koji je podignuta zastava. Tada je intoinirana himna Olimpijskih igara, a nakon reči organizatora biće upaljen i olimpijski plamen.

22:08

Blizu je kraj?

Završen je defile svih nacionalnih timova koji će imati predstavike na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine, a sada ćemo ispratiti još neke dijelove umjetničkog programa koje je osmislio domaćin. Nakon toga nam slijedi paljenje olimpijskog plamena, jedan od najbitnijih događaja dana, a zatim ćemo čuti i izjave zvaničnika koji su organizovali Igre.

21:56

Za kraj, Francuska!

Domaćin Olimpijskih igara ide posljednji, iza delegacije SAD koja će biti domaćin narednih Olimpijskih igara. Prolaskom francuskog tima kroz kadar biće završen ovaj dio ceremonije, ali vidjećemo šta su nam još organizatori pripremili za večeras!

21:55

"To je moj prijatelj!"

Kada se u kadru pojavila delegacija Srbije, slavni Pejton Mening uviknuo je da mu je Nikola Jokić prijatelj. Nekadašnji američki fudbaler, dvostruki NFL šampion i petostruki MVP najjače lige američkog fudbala očigledno izuzetno cijeni srpskog košarkaša.

21:34

SRBIJA!

Vaterpolista Dušan Mandić i odbojkašica Maja Ognjenović nose srpsku trobojku, a delegacija od čak 113 sportista - od kojih pojedini nisu prisutni na ceremoniji - predstavljaće Srbiju na Olimpijskim igrama. Djevojke i momci, mnogo sreće i medalja u Parizu.

Izvor: John Walton / PA Images / Profimedia

21:27

Crnogorci!

Na Olimpijske igre u Parizu Crnogorci su poslali 19 takmičara, među kojima je i 13 vaterpolista, pošto su u tom sportu u samom svjetskom vrhu. Ujedno, to će biti njihova najveća nada za osvajanje odličja!

21:20

Srpski barjaktari spremni

Pogledajte kakva je atmosfera u srpskom timu pred polazak srpskog brodića. Maja Ognjenović i Dušan Mandić nosiće zastavu Srbije.

21:12

Sjeverna Makedonija!

Veoma skroman tim na Olimpijskim igrama u Parizu imaće Sjeverna Makedonija, koja je u Pariz poslala samo sedmoro sportista, četiri muškarca i tri žene.

21:10

"Kosovo"

Među učesnicima ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu biće i devetoro predstavnika takozvanog Kosova. Devetoro sportista iz južne srpske pokrajine predstavljaće tamošnji sport. Ponovo će najveća očekivanja imati od svojih džudistkinja.

20:48

Čak 170 Mađara!

Ponosni smo na srpskih 113 takmičara u Parizu, ali Mađari su poslali delegaciju od čak 170 učesnika! Impozantna brojka, vidjećemo da li će i broj medalja biti takav. Svakako se očekuju odličja od plivača Krištofa Milaka za kojeg trenutno ne znaju gdje je!

20:37

Hrvatska!

Izvor: Damien MEYER / AFP / Profimedia

  Ceremonijom na Seni prodefilovala je i reprezentacija Hrvatske. Na Olimpijske igre u Parizu poslali su 73 takmičara u 15 sportova, a i oni očekuju veliki broj medalja. Možda čak i da padne rekord od 10 odličja iz Rija 2016. godine.

20:37

Milan Trajković!

Tradicionalno je jedan od najboljih kiparskih sportista, a sada mu je pripala čast da nosi zastavu zemlje koju predstavlja na Olimpijskim igrama. Milan Trajković rođen je u Surdulici, ali je sa porodicom otišao na Kipar zbog NATO bombardovanja SR Jugoslavije. Ima zlatne medalje sa Mediteranskih igara u disciplini 110 prepone, i na Evrospkom prvenstvu u dvorani, u disciplini 60 metara prepone. Na Olimpijskim igrama 2016. godine bio je sedmi!

20:07

Predsjednik Republike Srpske na ceremoniji otvaranja OI

Milorad Dodik je takođe na otvaranju Olimpijskih igara...

20:04

Nastup Lejdi Gage!

19:58

BiH predstavljena na OI

Izvor: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

  Delegacija BiH prodefilovala je Senom, a zastavu je nosio Mesud Pezer i Larisa Cerić. BiH je prva zemlja iz regije koja je predstavljena na Olimpijskim igrama. 

19:51

Idemo!

Izvor: Belga / ddp USA / Profimedia

  Predsjednik Francuske Emanuel Makron i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah dali su znak da počnu još jedne Olimpijske igre!

19:45

Izbjeglički tim!

Drugi brod koji krstari prevozi takmičare iz izbjegličkog tima, dok su u trećem Avganistan, Južna Afrika, Albanija, Alžir i Njemačka. Čini se da su oni najbolje raspoloženi u ovoj grupi zemalja, a nema dileme da su najbrojniji na brodu.

19:42

Počelo je!

Izvor: Stefan Wermuth / AFP / Profimedia

  Olimpijska baklja čamcem plovi po Seni, dok se iznad glavnog grada Francuske vijore boje zastave zemlje domaćina. Od reprezentacija koje će se nam se predstaviti večeras prvo ćemo vidjeti Grčku, jer su kod njih nastale Olimpijske igre!

19:40

Spremni?

Pitanje je sekunda kada će početi ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, na kojima će se 113 srpskih sportista boriti za odličja!

19:39

Srpski sportisti

Delegacija Srbije spremna je za defile u Parizu!

19:39

Srbija još brojnija!

Dok čekamo početak ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, dobili smo dobru vijest iz Francuske - predstavnik Srbije Mihail Kadžaja takmičiće se u Parizu umjesto povrijeđenog Čeha i biti 113. srpski predstavnik!

19:04

Hoće li u Parizu bh.tim osvojiti prvu medalju u istoriji?

Anketa

Da li će BiH konačno osvojiti prvu olimpijsku medalju?

  • Ne

    60% (12)

  • Da

    40% (8)

Da li će BiH konačno osvojiti prvu olimpijsku medalju?

Rezultati

19:03

Koliko medalja za Srbiju?

Anketa

Koliko će medalja Srbija osvojiti na OI u Parizu?

  • Do tri medalje

    16.11% (53)

  • Između četiri i šest medalja

    42.55% (140)

  • Između sedam i devet medalja

    21.28% (70)

  • Deset ili više medalja

    20.06% (66)

Koliko će medalja Srbija osvojiti na OI u Parizu?

Rezultati

19:02

Policija na oprezu!

Broj policajaca na ulicama Pariza danas se mjeri u hiljadama, a svaki od njih ima isti zadatak - da sve prođe u najboljem redu tokom predstojećeg otvaranja Olimpijskih igara, koje će biti potpuna novost. Nikada ranije nismo gledali ovakvo otvaranje Olimpijskih igara. Navikli smo da sportisti prošetaju stadionom, ali sada će čitava ceremonija biti na gradskim ulicama, na obalama Sene i na samoj rijeci,. Zbog toga mora da se bude još oprezniji...

18:43

Delegacija Srbije!

Od kako nastupaju pod imenom Srbija, samo su jednom bili brojniji na Olimpijskim igrama. Ove godine u Parizu srpsku trobojku braniće 112 takmičara u 15 različitih sportova. Tu su kolektivni sportovi poput košarke (muškarci i žene), odbojke (muškarci i žene), vaterpola (muškarci), basketa 3x3 (muškarci), ali i brojni pojedinci koji su spremni da se bore za Srbiju.

18:36

Olimpijski tim BiH spreman za otvaranje Igara

Izvor: Olimpijski komitet BiH

  Olimpijski tim BiH spreman je za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Na 33. Igrama, BiH će predstavljati petoro sportista, što je najmanje od svih država u regionu.

Nosioci zastave su Larisa Cerić i Mesud Pezer, istaknuti sportisti koji su već ostvarili značajne uspjehe na međunarodnoj sceni.

Ceremonija otvaranja počinje večeras u 19:30 kada će se okupiti sportisti iz cijelog svijeta kako bi započeli ovu prestižnu sportsku manifestaciju. BH tim je optimističan i spreman da predstavi BiH na najbolji mogući način.

18:35

Kiša kvari šou?

Plašili su se organizatori Olimpijskih igara da bi ovo moglo da se desi, ali nisu mogli ništa da urade... Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu mogla bi malo da pokvari kiša, koja je tokom popodneva počela da pada u glavnom gradu Francuske.

18:35

Dobro veče

Spremni? Olimpijske igre u Parizu zvanično će biti otvorene večeras, spektakularnom ceremonijom u glavnom gradu Francuske, koja uključuje i plovidbu Senom za učesnike koje ćemo bodriti narednih dana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije