Ostali sportovi

Brutalan poraz Crnogorke na Olimpijskim igrama! Nosila zastavu u Parizu, a nije igrala ni sat vremena

Crnogorska teniserka Danka Kovinić brzo će se spakovati i napustiti Olimpijske igre u glavnom gradu Francuske.

Izvor: Instagram/screenshot/dankakovinic

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković juče je počeo pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i za manje od 55 minuta deklasirao je Australijanca Metjua Ebdena u prvom kolu. Sličan scenario na teniskim terenima u Parizu vidjeli smo i danas u ženskom dijelu žrijeba, kada je Grkinja Marija Sakari brutalno porazila crnogorsku teniserku Danku Kovinić - 6:0, 6:1!

Njihov meč u Parizu trajao je manje od sat vremena, a Marija Sakari osvojila je prvi i posljednjih šest gemova na meču. Između njih se našao jedini gem koji je pripao crnogorskoj teniserki i to na servis Grkinje. Možda je na početku drugog seta, kada je Danka povela 1:0 uz brejk, djelovalo da bi meč mogao da bude zanimljiv, ali... Marija je ubrzo uhvatila ritam iz prvog dijela meča i rutinski prošla u drugo kolo.

Tako je završen turnir na Olimpijskim igrama za Danku Kovinić, koja je prije nekoliko dana u Parizu nosila zastavu Crne Gore na otvaranju Igara. Crna Gora na Olimpijskim igrama ima 19 predstavnika, ali čak 13 su reprezentativci u vaterpolu. Pored njih jednu od najmanjih evropskih država predstavljaju još atletičar Darko Pešić, bokserka Bojana Gojković, jedriličar Milivoj Dukić, plivač Miloš milenković, plivačica Jovana Kuljača i teniserka Danka Kovinić. Zastavu su ponijeli Dukić i Kovinić, ali Danka učešće u Parizu završava nakon samo sat vremena.

Inače, Danka Kovinić je bila 612. igračica na svijetu u trenutku kada su se delila mesta na Olimpijskim igrama, a trenutno je 558. teniserka planete. Ona je poziv na Olimpijske igre dobila kako bi se pokazala raznovrsnost u svjetskom sportu, a na osnovu toga što je nekada bila među najboljih 50 igračica.