Ostali sportovi

Novak mu je nanio najteži poraz u karijeri: Grk se od ovoga nikad nije oporavio, Đoković mu je ušao u glavu!

Autor mondo.rs

Novak Đoković igraće protiv Stefanosa Cicipasa za mjesto u polufinalu Olimpijskih igara.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković sve bliži je medalji na Olimpijskim igrama. Prošao je u četvrtfinale pošto je pobijedio Dominika Kepfera (Njemačka) poslije velike borbe (7:5, 6:3). Naredni rival biće mu dobro poznato lice, Stefanos Cicipas. Grk je bio bolji od Argentinca Sebastijana Baeza (7:5, 6:1).

Zna dobro Nole šta ga čeka. Igrao je protiv grčkog igrača 13 puta do sad i savladao ga je 11 puta. Žargonski rečeno "uzeo mu je mjeru" i zna kako da igra sa njim. Izgubio je dva od prva tri meča protiv njega i onda je počeo da ga "čita" i da ga pobijeđuje. Dovoljno je reći da je slavio u 10 uzastopnih mečeva.

"Igrali smo u finalu 2021. godine. Kvalitetan teniser. Najbolje rezultate bilježio je na Rolan Garosu i na ovoj podlozi, tri puta je osvojio Monte Karlo. Imao sam uspjeha protiv njega, neke sam gubio, neki su bili neizvjesni. Ima prodoran servis i forhend. Biće sve teže, znam šta me čeka. Biću spreman", rekao je Novak poslije meča sa Kepferom.

Jedan njihov duel posebno se pamti. Bio je to vjerovatno i najteži poraz u Cicipasovoj karijeri. Bilo je to baš u finalu Rolan Garosa na stadionu "Filip Šatrije", istom ovom na kom će izvjesno da se igra taj meč u četvrtak. Tada je grčki igrač vodio sa 2:0 u setovima i išao je ka tituli (7:6, 6:2). Ali, ne bi Đoković bio najbolji igrač svih vremena da ne zna kako da se izvuče.

U naredna tri seta je srpski igrač dominirao, plesao po terenu, radio sve ono što je zamislio i dobio je naredna tri seta i osvojio "Kup Musketara", dakle rezultat je ovako izgledao - 6:7 (6:8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. Toliko mu je Novak "ušao u glavu" da je u finalu Mastersa u Rimu godinu dana kasnije srpski igrač prvi set dobio sa 6:0 i potom osvojio titulu. Uglavnom su se u posljednje četiri godine sastajali u finalima i polufinalima, sada će to biti korak ranije.