Ostali sportovi

Povrijeđena Angelina u finalu Olimpijskih igara: Zaplakala u Parizu, pa čula najljepše vijesti!

Autor Bojan Jakovljević

Talentovana Angelina Topić nije uspjela da preskoči 195 centimetara iz tri pokušaja, ali će nastupiti u finalu Olimpijskih igara.

Izvor: Ali Gradischer / Getty images / Profimedia

Iako nije uspjela da preskoči normu, koja je postavljena na 197 centimetara, Angelina Topić će skakati u finalu. Ona je u borbe za zlato prošla sa 12. mjesta.

Srpska atletičarka preskočila je visinu od 1,92 metra, ali kako dovoljan broj skakačica nije preskočio tu visinu, niti 1,95 metara, visina od 1,92 metra se pokazala kao dovoljna za plasman u finale i borbu za medalje.

Topić je pretrpjela povredu tokom zagrijavanja, ali je uprkos tome odlučila da pokuša preskočiti normu sa zavojem na nozi. Preskočila je 1,88 metara iz trećeg pokušaja, a zatim je iz trećeg pokušaja savladala i visinu od 1,92 metra. Iako nije uspjela da preskoči 1,95 metara u tri pokušaja, plasirala se u finale Igara, gdje će se takmičiti zajedno sa još 12 skakačica.

Angelina je sa preskočenih 192 centimetra u kvalifikacijama podijelila 12. poziciju sa Vašti Kaningem iz SAD, a obje će učestvovati u finalu.

(MONDO)