Ostali sportovi

"Novače, reci mi ko je pobijedio u košarci": Prozvao Đokovića i Srbiju, pa ga Amerikanci isprozivali!

Autor Nebojša Šatara

Poznati teniser se napravio pametan, a onda je počela njegova noćna mora.

Izvor: YouTube/The Rich Eisen Show/CGTN Sports Scene

Bivši američki teniser Mardi Fiš (42) oglasio se poslije pobjede svoje reprezentacije oprotiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu. Svojevremeno sedmi teniser svijeta likovao je zbog trijumfa zemljaka i "prozvao" Novaka Đokovića, porukom za koju vjerovatno smatra da je u tom trenutku bila veoma duhovita: "Hej Novače, nisam uhvatio kraj utakmice Sjedinjene Države - Srbija. Ko je na kraju pobijedio?"

Iako mu Novak nije odgovorio, ima ko jeste - njegovi navijači, ali i oni razumni ljubitelji sporta koji su bili svjesni koliko se Amerika kao veliki favorit namučila protiv Srbije. "Hajde Mardi, Amerikanac sam i Srbija bi trebalo da bude mnogo ponosnija nego Amerika u ovom trenutku. Sjedinjene Države imaju tim pun superstarova - ovo je vjerovatno najbolji tim ikad - i jedva je pobijedila", odgovorio mu je zemljak.

Naravno, bilo je i onih mnogo spremnijih da Mardiju odgovore i podsjetivši ga na to koga zapravo "pecka". "Mardi, nemoj da čačkaš mečku dok se približava US Open brate. Evo ti podsjetnik na trenutni međusobni skor Novaka Đokovića sa najboljih pet američkih tenisera:

  • Fric 9-0
  • Pol 1-0
  • Šelton 1-0
  • Korda 1-0
  • Tijafo 2-0
  • Ukupno 14-0!

"To je sjajan učinak! U tenisu!", napisao je Mardi Fiš, koji se satima poslije svoje prozivke usmjerene ka Novaku Đokoviću obračunavao sa njegovim navijačima, koji nisu prestajali da ga postavljaju na mjesto.

"Hej Mardi, nisam uhvatio kraj tvoje karijere. Koliko grend slem titula si osvojio?" "Nula, isto koliko i ti", odgovarao je Amerikanac.
Poslije svega, Mardi Fiš je samo konstatovao uz osmijeh: "Voleo bih da imam jednog fana kakve Novak ima na milione!"

Bonus video: Pogledajte kako je prštalo na utakmici Srbija - aMERIKA

(MONDO)