• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svi moramo da budemo ponosni na srpsku reprezentaciju!" Igor Rakočević: Sudije su tolerisale...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Veliki meč košarkaške reprezentacije Srbije protiv SAD, u polufinalu Olimpijskih igara.

 igor rakocevic o utakmici srbija sad Izvor: Kurir/Dado Đilas

Na Olimpijskim igrama u Parizu, košarkaška reprezentacija SAD savladala je Srbiju (95:91) u polufinalu i nakon velikog preokreta otišla do brobe za zlatnu medalju. Sa druge strane, Srbiju čeka borba za bronzu, ali čak i da ne bude odličja treba da budemo ponosni na momke koji su ovog ljeta nosili dres Srbije. Ponosan na ekipu je i bivši košarkaš Igor Rakočević.

Nekadašnji bek reprezentacije oglasio se jutro nakon meča protiv SAD, a sumirao je sve utiske koje je stekao tokom gledanja utakmice. Po njegovim riječima, Srbija je 38 minuta bila bolji tim, a na kraju su odlučili Kari, Durent i Džejms, uz malu pomoć sudija koje često nisu sankcionisale korake američkih košarkaša.

"Svaki gledalac, igrač, trener, košarkaški radnik, svako ko ima ikakve veze sa košarkom danas treba da bude ponosan zbog načina na koji nas je reprezentacija predstavljala na utakmici protiv USA. I ne samo košarkaški, u tom smislu smo ih u velikoj mjeri nadigrali, 38 minuta smo bili bolji, igrali tečnije, brže, kolektivnije, sa mnogo kvalitetnijim kretnjama u napadu, dodavanjima, agresivnom i požrtvovanom odbranom. Kari Pešić je napravio igru gdje je svaki igrač našao svoje mjesto u ekipi, svi su igrali dobro i tempirao im je formu savršeno. Zalaganje, želja za pobjedom, timski rad i vjera u sebe su bili na najvišem mogućem nivou. Pobijedila je ekipa koja košarkaški nije bila bolja na terenu, isključivo zbog individualnih kvaliteta tri igrača. Stef Kari, koji je bez ikakve dileme najbolji šuter svih vremena, Lebron Džejms koji je sa svojih 39 godina igrao sa onolikom željom i 'lideršipom', i na kraju Kevin Durent, koji ima 'mid-range' (poluodstojanje) igru najbolju u NBA, su donijeli Amerikancima pobjedu", napisao je Rakočević.

Bivši reprezentativac Jugoslavije istakao je i najbitnije detalje meča. "Ključni momenat, gdje nismo imali sreće (a uvijek je potrebno i malo sreće), je na minut i po do kraja kada nismo pogodili otvorenu trojku, a sa druge strane Kari pogađa šut uz mnogo sreće gdje se lopta nekoliko puta odbija od obruč prije ulaska u koš. Sudije su takođe tolerisale NBA polazak u dribling (pogotovo Embidu), što je moglo biti suđeno kao koraci nekoliko puta. Mogao je i faul u posljednjem napadu da se napravi ranije (na recimo Embidu), ali nismo imali tajm-aut pa je bilo mnogo teže reagovati u tako kritičnim momentima. U svakom slučaju, svaka čast našima, bilo je veliko zadovoljstvo gledati, pokazali smo cijelom svetu kako se igra košarka i bori za svoj dres!", napisao je na svom "X" profilu Igor Rakočević.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Igor Rakočević bio je dio tima Svetislava Pešića koji je početkom ovog milenijuma dominicrao svjetskom košarkom. Između ostalog, Rakočević je učestovao u osvajanju zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine i na Mundobasketu u Indijanapolisu godinu dana kasnije, gdje je na putu do zlata savladana i američka reprezentacija.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:21
Lebron Džejms proziva Bogdana Bogdanovića
Izvor: RTS
Izvor: RTS

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC