Ostali sportovi

"Tuga u Parizu, Srbi su nas pretekli": Evo šta hrvatski mediji pišu poslije poraza od Srbije

Autor Bojan Jakovljević

U Hrvatskoj su takođe pratili s velikom pažnjom finale vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, treću uzastopnu! Srpski "delfini" pobijedili su Hrvatsku 13:11, iako su ih mnogi otpisali iz borbe za odličja uoči početka turnira, prosto jer u odnosu na Rio i Tokio nisu imali čak sedmoricu veličanstvenih Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića, Branislava Mitrovića i Stefana Mitrovića.

Međutim, sa novim selektorom Urošem Stevanovićem, počela je da se stvara nova generacija velikana srpskog vaterpola. Uz velikog Dušana Mandića, iskusnu braću Rašović, Sava Ranđelovića, Miloša Ćuka, kapitena Nikolu Jakšića, Nikole Dedovića i svih ostalih, uspjeli su da sruše zlatnu generaciju hrvatskog vaterpola.

Očekivano, i u komšiluku je finale vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama ispraćeno kao i u Srbiji. "Jutarnji list" je tekst naslovio "Tuga u Parizu, Hrvatska izgubila finale od Srbije i ostala bez trećeg zlata", dok takođe dodaju da su ih pobjedom i osvajanjem zlata pretekli na listi medalja. Misli se naravno na onu konačnu, pošto je Srbija došla do trećeg zlata, a ima još srebro iz tekvonda i bronzu u košarci.

"Večernji list" dodaje "Srbija je uzela treće uzastopno olimpijsko zlato", dok "24sata.hr" tekst o finalu takođe prenosi uz umjeren naslov: "Hrvatska - Srbija 13-11: Nije išlo u finalu, 'barakude' osvojile srebro! Srbiji treće zlato u nizu". "Tportal" je tekst o finalu naslovio: "Hrvatska se hrabro borila, ali olimpijsko zlato ipak ide u Srbiju", dok "Index" isto umjereno prihvata novi poraz u finalu protiv Srbije: "Hrvatska izgubila od Srbije u vaterpolu u borbi za olimpijsko zlato".

Pogledajte kako je izgledalo slavlje Srbije poslije osvajanja olimpijskog zlata u Parizu, trećeg uzastopnog za srpsku reprezentaciju, što nijedan srpski timski sport nije uspio u istoriji.