Ostali sportovi

"Samo da mi se ovo više nikad ne desi!" Neviđena drama na US Openu, teniser nije znao ni koji je set

Upravo smo vidjeli najduži meč u istoriji US Opena. Duže od pet i po sati igrali su Den Evans i Karen Hačanov!

Izvor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kakav meč je viđen na US Openu - najduži ikada! U nestvarnom duelu Britanac Den Evans je na kraju savladao Rusa Karena Hačanova6-7 7-6 7-6 4-6 6-4 i prošao u drugo kolo. Bilo je grčeva, problema sa kondicijom, ali na kraju poslije pet sati i 35 minuta uspio je da prođe dalje Brtianac. Iako je gubio 4:0 u posljednjem setu uspio je da zareda šest gemova i pobijedi!

"Bio je ovo lud, lud meč! Pamtiću ga cijeli život. Na kraju je presudilo to ko je mogao duže da izdrži, mene je sve boljelo, zaista. Nikada nisam bio duže na terenu, a mislim da nikada nisam proveo pet sati na terenu. Čak ni iz dva puta nikada nisam ovoliko bio na terenu. Čak nisam nikada ni trenirao duže od dva sata", rekao je u jednom dahu Den Evans poslije pobjede. 

Setovi su redom trajali 68, 67, 72, 67 i 61 minut, pa je ovo na kraju bio duži meč od polufinala iz 1982. kada su Štefan Edberg i Majkl Čeng potrajali pet sati i 26 minuta na terenu. Ovo sada je toliko trajalo da se Evans zabrojao u jednom momentu. "U četvrtom setu sam morao da provjerim koji je set. Nisam baš bio siguran. Pokušao sam da ostanem na terenu što je duže moguće, ali zaista ne želim da ovo ponovim bilo kada. To je sigurno", iskren je bio on. 

Dobro će mu doći ova pobjeda pošto je uspio prije ovoga da izgubi deset mečeva zaredom. Posljednju pobjedu imao je u Majamiju u martu i sada je tek 184. na ATP listi. "Mnogo puta sam ispao u prvoj rundi ove sezone, lijepo je bilo što sam na kraju pobijedio", rekao je Evans, nekadašnji 21. teniser svijeta. Sada ga čeka meč drugog kola sa Argentincem Marijanom Navoneom, 36. na svijetu. 

Tagovi