Ostali sportovi

Angelina skače za svjetsko zlato: Oporavila se od povrede, pa nastavila da dominira!

Autor Bojan Jakovljević

Sjajna Angelina Topić je u top formi na Svjetskom prvenstvu za juniorke.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Angelina Topić opet skače za zlato! Poslije povrede koju je doživjela na zagrijavanju u kvalifikacionoj rundi na Olimpijskim igrama vrlo brzo je nastavila sa treninzima, a sada je izborila plasman u finale Svjetskog junuorskog prvenstva u Limi.  Sjajna 19-godišnja skakačica je u Limi preskočila 183 centimetra i podijelila je prvo mjesto sa još tri takmičarke.

Redom je preskakala 177, 180 i 183 centimetra, to su sve redom za nju već odavno rutinski zadaci. Plasirala se među 12 najboljih i u subotu od 23.35 će se boriti za zlato, gdje je favorit za osvajanje odličja. Ona je u karijeri do sada preskakala 197 centimetara, na Olimpijskim igrama je povrijeđena preskočila 192 i djeluje da ako je spremna ovdje nema konkurenciju. Već u svojoj vitrini ima bronzu i srebro sa seniorskih evropskih prvenstava, a na U20 Svetskom prvenstvu 2022. je bila treća. Dva puta je osvojila juniorska zlata na evropskom prvenstvu i sada hoće i svjetsko. 

Osim Angeline Topić u finalu će se takmičiti i 18-godišnji Luka Bošković koji je skokom od 7,68 metara u posljednjoj seriji stigao do finala u skoku udalj, gdje je apsolutni favorit za zlato Hrvat Roko Farkaš sa 8,15 metara u kvalifikacijama. 

Mladi Bojan Novaković je u trci na 110 metara sa preponama sa 13,69 sekundi izjednačio juniorski rekord Srbije koji je držao Bogdan Vidojković i plasirao se u polufinale. U trci na 100 metara sa preponama Teodora Golubović i Lena Milenković su bile na začelju, a i Miloš Nisić nije ušao u polufinale na 200 metara.