Ostali sportovi

Dinamo se brukao, ali su Srbi donijeli pobjedu Zagrebu u Ligi šampiona: Hrvati slave, Miloš je svjetska klasa!

Autor Bojan Jakovljević

Fudbalerima baš i ne ide, ali Miloš Kos i rukometaši u Zagrebu uspijevaju da pobjede!

Izvor: Profimedia

Dinamo se izbrukao u Ligi šampiona i izgubio 9:2 (3:0) od Bajerna, a Hari Kejn je dizao tri prsta na tom meču i nije mu bilo dosta! Ipak, samo dan nakon velikog potopa "modrih", drugi tim iz prestonice Hrvatske se dobro pokazao u Ligi šampiona. RK Zagreb savladao je Olborg u drugom kolu sa 31:23 (13:10) i to sa dva Srbina u timu. 

Nažalost Mihajlo Radojković nije dobio mnogo prilike da zaigra, ali je zato Miloš Kos bio jedan od najboljih u sastavu "plinara". Opet je pokazao koliko je kvalitetan na najvišem nivou i postigao je tri gola. Od njega su efikasniji bili Filip Glavaš i Luka Lovre Klarica sa sedam golova, Timur Dibrov sa šest i Ihar Bijaluski sa četiri gola. Kod Danaca Bjornsen je imao šest golova, Moler pet, a Bartold tri. 

Veliku pobjedu je upisao Dinamo Bukurešt u Poljskoj pošto pobijedio Vislu 28:26 (12:11), a Vladimir Cupara na golu Rumuna imao je devet odbrana. Darko Đukić je sa desnog krila dao jedan gol, a Kašparek sa pet je bio najefikasniji. Kod Visle je Dašek dao sedam pogodaka, ali nije to pomoglo da dođe domaći tim do pobjede.

A najviše Srba bilo je na meču Pelistera i Fihsea u Bitolju. Na kraju je njemački tim rutinski pobijedio 30:22 (15:9), a na golu Nijemaca Dejan Milosavljev je imao još jednu sjajnu partiju sa 14 odbrana. Mijajlo Marsenić je ostao bez golova, kao i Uroš Borzaš sa druge strane, dok je najbolji pojedinac Pelistera bio Bogdan Radivojević sa pet goova. Sjajni Gidsel sa šest pogodaka vodio je "lisice" do pobjede. 

Posljednji Srbin u Ligi šampiona bio je Marko Milosavljević. Njegov Nant je savladao Kjelce 23:20 (13:10), a on je nažalost ostao bez postignutog gola. Rivera sa osam i Odriozola sa pet pogodaka vodili su Nant, dok je samo Karačić sa pet golova bio na visini zadatka za Kjelce. Od Srba još čekamo nastup Dragana Pešmalbeka za Vesprem protiv PSŽ.a i Lazara Kukića za Pik Segen protiv Barse.