• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zagrebu sa dva Srbina napadaju Ligu šampiona: Dubičanin je bombarder, Mihajlo čeka šansu i poziv selektora

Miloš Kos i Mihajlo Radojković su samo dio kontigenta srpskih rukometaša u Ligi šampiona ove sezone.

 Srbi u EHF Ligi šampiona Izvor: Profimedia

Počinje konačno Liga šampiona! Zahuktala se u Srbiji rukometna sezona, odigrano je finale Superkupa za žene, a u četvrtak će Vojvodina i Partizan igrati za prvi trofej u muškoj konkurenciji. Prije toga kreće elitno takmičenje u Evropi, a tu odavno nije bilo više Srba.

Daleko smo još daleko od toga da imamo srpski tim u eliti, iako se Vojvodina dobro pokazala u Ligi Evrope prošle godine, a Partizan je na predstavljanju tima za ovu sezonu istakao da je plan kluba da se 2027. igra Liga šampiona. 

Prošle sezone sedam rukometaša Srbije je počelo sezonu u Ligi šampiona, a sada ih je više, pijre svega zato što je nekoliko njih dobilo ugovore i vratilo se u elitni rang evropskog rukometa. U ovoj sezoni ih je čak 12, a najviše ih ima u klubovima iz regiona. 

U Eurofarm Pelisteri su Bogdan Radivojević i Uroš Borzaš, a u elitu se vratio defanzivni specijalac iskusni Ilija Abutović. U Zagrebu će kao i prošle sezone jako veliku ulogu imati Miloš Kos, a vidjećemo koliko će smederevski bombarder Mihajlo Radojković koji je stigao iz Bešiktaša dobiti šanse da se dokaže na najvećem nivou. Sa dolaskom Fuhsea u Ligu šampiona tu su i Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev, a Dinamo iz Bukurešta u svojim redovima ima golmana Vladimira Cuparu i Darka Đukića. On se prošle sezone u Vardaru konačno oporavio od povrede, vratio se i u nacionalni tim, a vidjećemo da li će igrati kao desno krilo ili kao desni bek što je uglavnom igrao krajem prošle sezone. U eliti je i Lazar Kukić koji će organizovati igru Pik Segeda, dok je na crti u Vespremu Dragan Pešmalbek. Posljednji Srbin u eliti je Marko Milosavljević koji nastupa za Nant. 

Izvor: Valentina Claret / imago sportfotodienst / Profimedia

Prvo kolo počinje ove srijede, a od 18:45 igraju Olborg i Nant i Kolštad i Barselona, pa ćemo odmah gledati Srbe na terenu. Od 20:45 će PSŽ imati meč sa Pelisterom, a Sporting sa Vislom. U četvrtak u prvom tereminu Dinamo dočekuje Federiciju u Bukureštu, Pik Seged će igrati sa Megdeburgom, a od 20:45 Fuhse se sastaje sa Vespremom, a Kjelce sa Zagrebom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC