Ostali sportovi

Tragedija potresla svijet, preminula mlada sportistkinja (18): Povrijedila glavu usred trke

Mlada švajcarska biciklistkinja Murijel Furer (18) preminula je poslije trke...

Izvor: Arne Mill / imago sportfotodienst / Profimedia

Užasne vijesti stižu iz svega sporta, mlada švajcarska biciklistkinja Murijel Furer (18) preminula je poslije trke. Ona je tokom trke za juniore u Cirihu (Švajcarska) učestvovala u sudaru na stazi i tom prilikom doživjela je povrede glave. Hitno je prebačena u bolnicu helikopterom, ali doktori nažalost nisu uspjeli da joj spase život.

Potvrdu užasne vijesti dala je Međunarodna biciklistička zajednica (UCI) u zvaničnom saopštenju. "Sa velikom tugom vas obavještavamo o tragediji koja se dogodila danas. Mlada Murijel Furer je preminula. Izgubili smo djevojku koja je imala svijetlu budućnost pred sobom. Doživjela je pad tokom trke i ozbiljnu povredu glave. U kritičnom stanju je helikopterom prebačena u bolnicu u Cirihu odakle su saopštili da je preminula", navodi se u saopštenju.

Uputilu su poruku saučešća njenoj porodici i prijateljima i naveli da su njeni najbliži zamolili sve da poštuju privatnost porodice u ovako teškim momentima. Zbog svega što se dogodilo pokrenuta je i hitna istraga kako bi se ustanovilo šta se dogodilo.

"Naša srca su slomljena, nemamo riječi. Sa velikom tugom moramo da se oprostimo od Murijel. Izgubili smo divnu mladu damu koja je uvijek bila nasmijana", naveli su iz biciklističkog saveza Švajcarske.

Tagovi