• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenački biciklisti stigli u Prijedor: Kilometri prijateljstva po deveti put

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U okviru manifestacije "Kilometri prijateljstva", sinoć je iz Slovenije u Prijedor stigla grupa od tridesetak privrednika ljubitelja biciklizma, članova Sportskog društva "Bam.bi" sa sjedištem u opštini Šenčur kod Kranja.

 Slovenački biciklisti stigli u Prijedor: Izvor: Srna/Snežana Tasić

Riječ je o tradicionalnoj sportsko-turističkoj i privrednoj manifestaciji koju deveti put organizuje prijedorsko Udruženje građana "Don".

Predsjednik slovenačkog sportskog društva Aleš Kalan izjavio je da više godina dolaze u Prijedor koji im se od početka učinio dovoljno blizu i dovoljno zanimljiv za putovanje i upoznavanje.

"Onda smo upoznali naše prijatelje iz Udruženja `Don` i rado se vraćamo svake godine jer nam je ovđe uvijek ugodno", rekao je Kalan.

Izvršni direktor Udruženja građana "Don" Murisa Marić rekla je prilikom dočeka gostiju iz Slovenije da njihova posjeta mnogo znači Prijedoru.

"Ovi ljudi koji dolaze već devetu godinu u naš grad potvrđuje da smo dobri domaćini i mi smo već ušli u njihov godišnji kalendar putovanja. Posljednji vikend u julu mi smo na mapi destinacija koju rado posjećuju i svake godine se rado vraćaju", izjavila je Marićeva novinarima.

Biciklistima iz Slovenije, među kojima su privrednici i župan opštine Šenčun, doborodošlicu je u ime Gradske uprave poželio načelnik Ođeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić koji je istakao da je ova sportska priča prerasla u prijateljstvo.

"To je klub koji ima više od 600 članova od kojih je njih tridesetak došlo u naš grad. Želimo da ovu prijateljsku saradnju produbljujemo u oblasti turizma, privrede i sporta, tako da ćemo iduće godine deceniju saradnje obilježiti na poseban način", rekao je Milješić.

Biciklisti su prešli više od 300 kilometara i iz pravca Gradiške, gđe su ih dočekali članovi prijedorskog biciklističkog kluba "Kozara", preko Nacionalnog parka "Kozara" stigli u Prijedor.

Prijedorčani su i sinoć pokazali da su dobri domaćini, te su gostima iz Slovenije članovi KUD-a "Osman Džafić", Kola srpskih sestara, Izviđačkog odreda "Dr Mladen Stojanović" i Udruženja građana "Don", ponudili samo dio bogate turističke gastro ponude ovog kraja.

U nastavku gosti su posjetili muzička dešavanja na pozornici "ŠA festa" u Starom gradu.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC