• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umor ili vjerenica? Najbolji Slovenac neće na Olimpijske igre!

Tadej Pogačar neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu!

 Tadej Pogačar Izvor: Shutterstock

Neće biti Luke Dončića na Olimpijskim igrama, ali sada je Sllovencima otkazao još bitniji čovjek! U pitanju je Tadej Pogačar, najbolji biciklista svijeta trenutno. On je osvojio Tur de Frans ovih dana, pošto je u prethodne dvije godine završavao kao drugoplasirani, a iako je već bio u Francuskoj neće nastupati za Sloveniju na Olimpijskim igrama.

On je zvanično otkazao nastup na Olimpijskim igrama zbog umora, ali slovenački mediji spekulišu da je zapravo razlog Urška Žigart! Slovenka je takođe biciklistkinja, ali i vjerenica osvajača Tur de Fransa, a to što ona nije izabrana u tim Slovenije ga je naljutilo i odlučio je da se ne pojavi u Parizu.

Tadej Pogačar ima tri trijumfa na Tur de Fransu, 2020. i 2021. godine kao i sada, a u međuvremenu je bio dva puta drugi i bio bi apsolutni favorit za osvajanje zlata. Takođe uspio je da osvoji u istoj godini i Điro d'Italiju, a sada će ga u sastavu nacionalnog tima zameniti mnogo manje poznati Domen Novak.

Pogačar je u Tokiju uspio da osvoji bronzu, a sada osim njega Slovenci nemaju ni Primoža Rogliča koji je 2021. u Aziji uzeo zlato u vožnji na hronometar. U Tokiju je Slovenija uzela tri tzlata, jedno srebro i jednu bronzu. Tada su osvajači bili Benjamin Savšek u kanuingu, Roglič i Pogačar kao biciklisti, Janja Gambret u sportskom penjanju i Tina Trstenjak u džudu. Sada na Olimpijske igre idu sa 90 predstavnika u 15 sportova, a od osvajača mijenja sa prošlih OI tu su samo Savšek i Gamberet. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC