Ostali sportovi

Đokovićeva izjava iz Kine oduševila navijače: "Dokle god treba mogu da igram svaki dan"

Srpski teniser Novak Đoković ima snage da svaki dan bude na terenu, baš kao što navijači žele.

Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedi

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije imao nikakvih problema u trećem kolu Šangaja - ekspresno je savladao mladog italijanskog tenisera Flavija Kobolija (6:1, 6:2) za tek nešto više od sat vremena igre. Đoković je odigrao impresivan meč protiv mladića koji ga već godinama posmatra kao idola, jer je čak 15 godina mlađi.

Odličnu partiju u Kini Novak Đoković prokomentarisao je odmah nakon meča u kojem se tek zagrijao za naredne izazove u Šangaju, gdje bi mogao da osvoji prvu ATP titulu u ovoj godini. Olimpijske igre, jedini turnir na kojem je bio najbolji, ne računaju se u ATP kalendar iako je jasno da su Novaku ove sezone bile daleko bitnije od bilo čega drugog. Isto tako, drugi meč na turniru u Šangaju bitniji je od prvog...

"Baš je bilo dobro, od početka sam imao jasan plan. Znao sam šta da radim. bio sam agresivan, uzimao incijativu, koristio kratke lopte. Koboli je bio izmoren, nekoliko dana je čekao meč. Uzelo je danak. Vrlo sam zadovoljan svojom igrom. Stari format... To mi ne smeta uopšte, nisam igrao mnogo mečeva i dobro je što sam svjež. Mogu da igram svaki dan dokle god je potrebno", rekao je Novak na engleskom.

Odmah zatim Novak Đoković se kratko obratio i na maternjem jeziku. "Mislim da sam dosta bolje krenuo nego u prvom meču. Imao sam oštrinu u igri, diktirao sam tempo. Servis je oscilirao, ali sam odigrao čvrst meč. Odrazilo se na Kobolija što je igrao do kasno sinoć. Odradio sam šta je trebalo i zadovoljan sam nastupom", istakao je najbolji svih vremena.

Podsjećamo, u prvom kolu Šangaja novak je igrao gotovo dva sata i tek nakon dva taj-brejka uspio je da slomi otpor Amerikanca Aleksa Mikelsena. Bilo je to tek hvatanje forme jer je nakon US opena igrao samo lake mečeve u singlu i dublu na Dejvis kup okršaju protiv Grčke. Flavio Koboli vidio je najboljeg svih vremena u pravom izdanju.