• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak odmah saznao sljedećeg protivnika: Rus kojeg je deklasirao na putu do titule u Kini

Novak Đoković će u četvrtom kolu Šangaja igrati protiv Romana Safiulina.

 Roman Safiulin sljedeći protivnik Novaka Đokovića Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedi

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković rutinski je savladao Italijana Flavija Kobolija (6:1, 6.2) u trećem kolu Šangaja. Samo nekoliko minuta kasnije, praktično dok se pripremao za davanje izjave na terenu, najbolji srpski sportista saznao je i narednog protivnika. Biće to ruski teniser Roman Safijulin.

Rus je nakon velike borbe uspio da iznenadi Frensisa Tijafoa (7:5, 5:7, 7:6) i da snažnog Amerikanca izbaci sa turnira u Šangaju, gdje je bio postavljen za 13. nosioca. Još teži posao Roman će imati u narednoj rundi, jer će mu na megdan izaći najbolji teniser svih vremena i veoma dobro raspoloženi Novak Đoković.

Njih dvojica su do sada odigrali samo dva meča, a oba su pripala srpskom asu. Posebno ubjedljiv bio je Novak u prethodnom susretu, kada je rivalu iz Rusije prepustio samo tri gema! Danas je identičnim rezultatom savladao Kobolija, što je naznaka da bi u Šangaju mogao da stigne do same završnice turnira koji godinama nije igrao.

Pored prilike da osvoji titulu u Kini gde ga navijači obožavaju, Novak Đoković pobjedama u Šangaju prikuplja bodove i za ATP trku, odnosno plasman na Završni masters. Iako je rekao da mu to nije prioritet, Novak Đoković će sigurno koncentrisan otputovati u Torino, ukoliko na posljednjim turnirima sezone obezbijedi plasman na turnir koji igraju samo osmorica najboljih u teniskoj sezoni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC