Ostali sportovi

Bez gledanja, iza leđa - Evropa bruji o golu Vojvodine: Defanzivac izveo čudo, Hrvatska utihnula! (Video)

Autor Bojan Jakovljević

Miljan Vukovljak igra i napad, i to vrhunski!

Izvor: Arena 2 Premium/Printscreen

Kakav smo meč gledali u Našicama! Sjajna Vojvodina savladala je Nekse 36:35 (19:19) i tako je tim Borisa Rojevića upisao dva boda i stavio se u sjajnu poziciju da drugu godinu zaredom prođe prvu grupnu fazu Lige Evrope. A u 20. minutu utakmice vidjeli smo potez za špice, gol Novosađana koji će se prepričavati! 

Nakon što je sjajni hrvatski bek Tin Lučin postigao sjajan gol sa devet metara, vidjeli smo magiju Miljana Vukovljaka u napadu! Jako, jako retko gledamo iskusnog defanzivca Vojvodine u napadu, ali njegov gol za 13:10 je digao halu u Našicama na noge! Poslije prodora i finte Milana Jovanovića dobio je jako tešku loptu Vukovljak, ali se snašao. Nije gledao na gol, bio je okrenut leđima, a onda je iza leđa bacio loptu bez gledanja i uspio je da savlada golmana Neksea!

Pogledajte kako je to izgledalo: 

Šampiona Srbije je do pobjede vodio sjajni Vukašin Vorkapić sa sedam golova iz sedam pokušaja. Milan Jovanović je dodao šest golova, po pet su imali Jovica Nikolić i Miha Kavčić, dok je Stefan Dodić dao četiri pogotka. Sada Vojvodinu očekuje duel u SPENS-u sa velikim Kilom. Nemci su u prvom meču savladali špansku Torelavegu 32:27 (18:14) i dolaze u Srbiju sa namjerom da ovjere prvo mjesto.