• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina pokorila Našice poslije drame!

Autor Dragan Šutvić

Vojvodina je u fantastičnom meču pobijedila Nekse na startu Lige Evrope.

 Rukomet Liga Evrope Vojvodina pobijedila Nekse  Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Sjajno je krenulo za Vojvodinu! Novosađani su sjajnim finišom i potezom Vukašina Vorkapića koji je ostavio u šoku sve u hali u Našicama savladala Nekse u prvom kolu Lige Evrope 36:35 (19:19).

Kada je Vorkapić utrčao na drugog pivota i pogodio za 35:33 vidjelo se da je gotovo. Pala su još tri gola, Hrvat u dresu crveno-bijelih Fran Mileta ovjerio je trijumf, ali potez krila reprezentacije Srbije riješio je meč! Upravo je Vorkapić sa sedam golova iz sedam pokušaja bio igrač utakmice. Po pet golova su dali Miha Kavčić i Jovica Nikolić, šest je imao Milan Jovanović, a četiri sve bolji Stefan Dodić. Kod Neksea Luka Moslavac je pogodio sedam puta, Tin Lučin šest, a Bakić, Dolenec, Štrlek i Aleksandar Cenić po četiri puta.

Vojvodina se na startu odlijepila posle tri sjajna gola Milana Jovanovića na 7:5, a golovima krila crveno-bijeli su održavali prednost. Kada je Miljan Pušica ukrao loptu i pogodio za 10:7 vidjelo se da gosti kontrolišu meč, ali poslije isključenja Vukovljaka vratio se Nekse i tražio je Rojević minut odmora. Ipak poslije povrede Jovanovića Moslavac i Lučin su u 27. minutu vratili meč u egal, na 16:16. Na kraju se poslije 30 minuta vrhunskog rukometa na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom, 19:19.

Srpski šampion je poveo na startu drugog dijela, a onda je serijom kontri i poslije gola Vukašina Vorkapića otišla srpska ekipa na četiri gola razlike. Ipak poslije isključenja na dva minuta Nekse se ekspresno vratio i na 10 minuta do kraja imali smo egal 28:28. Međutim, majstorijom Stefana Dodića odlijepili su se gosti na 30:28, ali je onda isključen i opet je uveo meč u neizvjesnost. Na kraju, kada se lomilo, ulazak Vukašina Vorkapića na pivota iznenadio je domaćina i prelomio za konačnih 36:35!

A sada uz još više optimizma ovaj tim čeka naredni četvrtak jer tada u SPENS dolazi veliki Kil!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC