Ostali sportovi

"To je ta češka škola tenisa": Đoković slomio supertalentovanog rivala, pa ga nahvalio pred kamerama

Novak Đoković oglasio se poslije pobjede protiv Jakuba Menšika.

Izvor: Printscreen/X/Tennis TV

Novak Đoković pokazao je još jednom svima zašto je toliko dugo u samom vrhu svjetskog tenisa. Poslije dva sata i 17 minuta igre slomio je otpor talentovanog Jakuba Menšika (Češka). Izgubio je prvi set iako je servirao za set, pa je vodio i sa 3:0 u taj-brejku, ni to mu nije bilo dovoljno. Ipak, najvažniji je konačan ishod - 6:7 (4:7), 6:1, 6:4.

Svjestan je i srpski igrač da je pravio neke greške, ali je zadovoljan prikazanim u četvrtfinalu Šangaja. "Apsolutno, borio se Menšik do posljednjeg momenta, na sreću sam pronašao dobre servise i asovi su pomogli u tom posljednjem gemu. Nisam toliko dobro servirao u prvom setu kada sam servirao za set, on je preokrenuo i dobar taj brejk je odigrao, ja sam loše odigrao. Ostao sam pribran i dobro počeo u drugom setu, osetio sam da postoji fizički problem kod obojice. Velika borba, druge razmene, velika borba, skoro dva i po sata", rekao je Đoković koji će u polufinalu igrati protiv Tejlora Frica.

Imao je samo riječi hvale na račun mladog Čeha. "Jakuba pratim posljednje tri-četiri godine, još od finala juniorskog Australijan opena. Trenirali smo u Beogradu i u Crnoj Gori nekoliko puta, nisam trenirao sa njim oko godinu i po dana i mogao sam danas da vidim zašto je jedan od najboljih servera u tenisu. Budućnost je svijetla za njega, zna da sam uvijek tu za njega, šta god mu je potrebno, treba više da treniramo zajedno. Volimo da igramo zajedno, prvi put smo igrali zvanično, na treninzima je bilo zabavno takođe. Želim mu sve najbolje."

Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Potom je sumirao utiske i na srpskom jeziku.

"Vrlo neizvjestan meč od početka sam znao da će da bude teško, jer ima precizan, jak i snažan servis. Visok je, dobro se kreće za svoju visinu, ima dobar bekhend, ravan, češka škola, rijetko ko iz Češke ima slab bekhend. Posljednje tri godine pratim njegov razvoj, gledao sam ga kao juniora u finalu Australijan opena, trenirali smo zajedno i u Srbiji i Crnoj Gori. Drago mi je zbog njega, dolazi iz veoma pristojne, kulturne familije, roditelji su sjajni ljudi. Budućnost će biti dobra za njega. Saša Jezdić je moj bivši fizioterapeut, ima dobre ljude oko sebe i želim mu sve najbolje", zaključio je Đoković.