Ostali sportovi

Rekord karijere Olge Danilović! Osvojila turnir u Španiji, pa skočila na WTA listi!

Autor Dragan Šutvić

Olga Danilović nakon trofeja u Španiji popravlja svoj plasman u svjetskom tenisu.

Izvor: MN PRESS

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović osvojila je turnir u Kornelja De Ljobregatu - predgrađu Barselone, pobjedom nad Arančom Rus u dva seta - 6:2, 6:0. Olga je bila izuzetno dobro raspoložena za tenis u finalnom meču turnira, pa je Holanđanku praktično počistila sa terena za samo sat vremena na terenu.

Trofej na čelendžeru u Španiji treći je u singl karijeri srpske teniserke, pošto je prije ovog uspjeha osvajala WTA turnir u Moskvi 2018. godine i čelendžer u Baštadu prethodnog ljeta. Pored toga Olga ima poraz u finalu WTA turnira u Lozani 2022. godine, gdje je iz kvalifikacija stigla do meča za titulu.

Osvajanje čelendžera u Španiji popraviće Olginu poziciju na WTA listi i ona će od sutra biti 86. igračica planete. Biće to najbolji plasman u životu Srpkinje, koja je u juniorskim danima pokazivala talenat i za sam svjetski vrh. Nažalost, do toga još nije došlo, ali Olga Danilović ima tek 23 godine i mnogo je teniskih turnira pred njom.

Podsjećamo, kao juniorka je u dubl konkurenciji osvojila grend slem titule na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu, a u konkurenciji parova ima još dve WTA i jednu titulu sa čelendžera. Na nivou ispod, turnirima koje organizuje ITF, Srpkinja je stigla do šest trofeja u singlu i jednog u dublu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Novaka čeka najteža odluka: Uključio se u trku za Torino, sad sve zavisi od jednog poteza!