Ostali sportovi

Banjalučanke u polufinalu Kupa RS: Libero iz Bijeljine pružio dostojan otpor, ali BL Volej ide dalje

Autor Bojan Jakovljević

Odigran prvi četvrtfinalni meč Kupa Republike Srpske za odbojkašice.

Izvor: Promo/Banja Luka Volley

Odbojkašice BL Voleja opravdale su ulogu favorita u duelu sa bijeljinskim Liberom, slavile 3:1 i plasirale se u polufinale Kupa Republike Srpske.

Iako su domaće odbojkašice, koje nastupaju u nižem rangu takmičenja (Prva liga RS) pružile dostojan otpor Banjalučankama, na kraju nisu imali snage da naprave iznenađenje. Banjalučanke su upisale pobjedu te tako postale prvi polufinalista Kupa RS.

Zanimljivo je da su samo dan nakon prvoligaškog meča protiv Gradiške, koji su riješile u svoju korist maksimalnim rezultatom 3:0, odbojkašice Libera igrale mnogo teži susret, protiv premijerligaša iz Banjaluke, koji im se zahvalio što im je bijeljinski tim izašao u susret da se ovaj meč odigra ranije.

"Čestitamo protivnicima na fer i borbenoj utakmici i želimo im mnogo uspjeha u nastavku takmičenja u Prvoj ligi. Koristimo priliku i da se zahvalimo Odbojkaškom klubu Libero što su nam izašli u susret i organizovali ovu utakmicu danas i pored činjenice da su juče igrali meč Prve lige Republike Srpske", poručili su iz banjalučkog kluba.

Ostali četvrtfinalni mečevi Kupa RS na program su u utorak, a sastaju se: Radnik (Bijeljina) - Inova (Banjaluka), Borac (Banjaluka) - Bimal-Jedinstvo (Brčko) i Ljubinje - Gacko.

Odbojkašice BL Voleja narednog vikenda u okviru drugog kola Premijer lige BiH odmjeriće snage sa Kulom iz Gradačca. Na otvaranju sezone Banjalučanke su bile uspješnije kao gošće od višestrukog šampiona BiH Bimal-Jedinstva iz Brčkog.

(MONDO)