• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Terzić opet selektor Srbije? Oglasio se!

Autor Mladen Šolak

Trofejni srpski stručnjak prihvatio poziv Odbojkaškog saveza da opetvdi nacionalni tim!

 Zoran Terzić  ponovo selektor Srbije Izvor: MN PRESS

Zoran Terzić ponovo će biti selektor Srbije, objavio je "Meridian sport". Tvorac moćne ženske reprezentacije, koju je vodio od 2002. do 2021. i doveo je do najvših svjetskih vrhova, prihvatio je navodno poziv Odbojkaškog saveza Srbije i preuzeće nacionalni tim.

Kasnije u toku večeri, on je ipak "usporio" svoj povratak. "Nisam novi selektor Srbije, to su neistine. A, da li ću možda biti ponovo jednog dana, to ćemo da vidimo", rekao je Terzić za "Sport klub"

Od njegovog odlaska Srbiju su vodili Danijele Santareli i Đovani Gvideti i obojica su osvojili po jednu medalju sa odbojkašicama. Santareli bronzu u Ligi nacija, Gvideti srebro na Evropskom prvenstvu, ali je poslije Olimpijskih igara i eliminacije u četvrtfinalu bilo nagoviješteno da će biti promjene.

Terzić je vodio Rusiju nakon rastanka sa Srbijom, ali s obzirom na to da je toj reprezentaciji od početka rata u Ukrajini zabranjeno da se takmiči. Terzić bi u takvoj situaciji mogao da prihvati poziv da pomogne Srbiji i da nastavi tamo gdje je stao.

Pod njegovim vođstvom, generacije odbojkašica nizale su velike medalje, pobjede i uspjehe. Terzić je Srbiju vodio do srebra na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i bronze 2021. u Tokiju. Takođe, odbojkašice su u te dvije decenije dva puta osvojile titulu prvaka svijeta, 2018. i 2022, uz bronzu na tom takmičenju 2006. u Japanu.

Uz to, tri puta je predvodio Srbiju do titule prvaka Evrope - 2011, 2017. i 2019, isto toliko puta do srebra - 2007, 2021. i 2023, uz jednu osvojenu bronzu, 2015.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC