Ostali sportovi

U ovom srpskom gradu igraju tenis od 1903! Prave terene kao na Australijan openu, Novak im poslao poruku

Autor Nebojša Šatara

Delegacija Teniskog saveza Srbije, na čelu sa predsjednikom Goranom Đokovićem, posjetila je Vranje i uvjerila se koliko pažnje grad posvećuje tom sportu.

Izvor: MN PRESS

Predsjednik Teniskog saveza Srbije Goran Đoković posjetio je Vranje povodom obilježavanja 100 godina tenisa u ovom gradu u kom je prije jednog vijeka otvoren prvi teniski klub - Lunga. U tom gradu prvi put se tenis igrao još 1903. godine, što je kuriozitet značajan i vrijedan pažnje i šire od granica Srbije.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković priredio je prijem za delegaciju TSS i tom prilikom istakao da je Grad uložio novac u izgradnju teniskog kompleksa sa četiri terena, dva potpuno rekonstruisana sa profesionalnom šljakom i dva betonska sa “Australija open” podlogom, a da u lokalnom DSM klubu trenira više od 120 djece.

Predsjednik TSS Đoković zahvalio se na gostoprimstvu i predstavio planove tokom prvog mandata. "Želimo Nacionalni teniski centar, uz podršku državnog rukovodstva, a radićemo i na izgradnji sportskih dvorana kako bi obezbijedili uslove za zimske treninge. Takođe, volio bih da istaknem da početkom novembra u Beogradu organizujemo ATP turnir iz serije 250 i pozivam vas sve da učestvujete. Razgovarao sam i sa Novakom, rekao sam da ću biti dio obilježavanja ovog velikog jubileja, i prenosim vam njegove pozdrave", istakao je Goran Đoković.

Predsjednik TSS otvorio je izložbu u Galeriji Narodnog muzeja pod nazivom “100 godina klupskog tenisa u Vranju 1924-2024”. "Zahvaljujući vašem entuzijazmu i angažovanju na razvoju teniskog sporta, želim da naglasim da Vranje u narednom periodu može postati jedan od važnih centara za održavanje teniskih turnira", dodao je Goran Đoković.

Tokom obilaska teniskih terena u Vranju, predsjednik TSS se susreo i sa mladim teniserima i teniserkama Teniskog kluba DSM. "Teniski savez Srbije maksimalno podržava klupski tenis i u narednom periodu ćemo pružiti potpunu podršku da se ovakva mjesta razvijaju u punom kapacitetu. Ono što je fascinantno je da lokalna samouprava potpuno podržava razvoj tenisa i zbog toga sam siguran da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da realizujemo aktivnosti i projekte koji će doprinijeti unaprijeđenju ovog sporta u Vranju", zaključio je Goran Đoković.

Bonus video:

(MONDO)