Ostali sportovi

Novak protiv Rafe, posljednji put: Spektakl u najavi, a nema TV prenosa!

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković i Rafael Nadal po posljednji put u profesionalnim karijerama odigraće međusobni meč...

Izvor: KCS Presse / MEGA / Profimedia

Novak Đoković protiv Rafaela Nadala. Za kraj. Posljednji put. Kraj jedne ere, kraj najvećeg rivalastva u istoriji tenisa i svakako jednog od najvećih u svijetu sporta. Španac ide u penziju poslije Dejvis kupa, tako da će njihov okršaj na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji biti vjerovatno i mnogo praćeniji od samog finala koje igraju Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Međusobni skor je takav da Novak vodi sa 31-29 i kakav god ishod da bude, ovaj duel se neće računati u zvaničnoj statistici jer je u pitanju egzibicija. "Igrali smo 60 puta, tako da je ovo još jedna fantastična prilika da se susretnemo prije njegove penzije. Trebalo bi da bude zabavno", rekao je Novak.

Zna i Rafa da je ovo posljednji ples dvojice asova. "Da, igrali smo mnogo puta u karijerama. Još jedan put, biće zabavno. Uzbuđen sam što ću opet igrati protiv Novaka. Imali smo veoma dugu i lijepu priču iza toga, probaćemo da uživamo u toj posljednjoj bici kao profesionalac. Pokušaću da donesem dobru energiju i dobar šou za navijače", poručio je Nadal.

Nema TV prenosa!

Vjerovali ili ne, ali neće biti direktnog TV prenosa okršaja između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Njih dvojica igraju od 16 časova po našem vremenu na turniru u Rijadu i taj duel neće moći da se gleda na televizijskim ekranima.

Prenos će moći da se prati na društvenim mrežama pošto nisu otkupljena TV prava za egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji.

Šou i posljednji ples

Postarali su se Novak i Rafa da ovo zaista bude njihov posljednji ples i u bukvalnom smislu te riječi. U petak su imali slobodan dan, a u jednom momentu je Novak zvao Rafu da izađe na scenu i da zajedno sa ostalim kolegama zaigra. Divan detalj pred posljednji okršaj dvojice velikana.

Đoković i Nadal imali su čak 60 mečeva jedan protiv drugog, najviše u istoriji tenisa. Posljednji zvaničan biće im onaj sa Olimpijskih igara gdje je Srbin lako i ubjedljivo slavio na pariskoj šljaci, mjestu gdje je Španac osvojio čak 14 titula na Rolan Garosu. Poslije toga je Nole osvojio zlato i tako i definitivno pokazao svima da je on najbolji igrač svih vremena.