Ostali sportovi

EHF Evropski Kup: Velike pobjede Slobode i Izviđača, Celje bolje od Gračanice

Autor Haris Krhalić

Tri predstavnika BiH večeras su odigrali svoje evropske utakmice.

Izvor: Promo/RK Sloboda Tuzla

Rukometaši Slobode su u prvoj utakmici drugog kola EHF Evropskog kupa, uslovno rečeno kao gosti, savladali švajcarskog predstvanika, ekipu Vintertur rezultatom 24:26.

Izabranici Mirka Mikića su bolje ušli u meč te poveli sa 6:2 nakon čega su primili četiri vezana gola pa su gosti stigli do izjednačenja. Ubrzo su gosti i poveli sa dva gola razlike (11:9) da bi se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Švajcaraca rezultatom 15:12.

Ipak, drugo poluvrijeme u Mejdanu donijelo je bolju igru Tuzlaka koji su u ovoj dionici igre primili samo devet golova.

Imala je Sloboda pred sami kraj i četiri gola prednost (20:24), ali na kraju su se morali zadovoljiti pobjedom od dva gola razlike. Revanš utakmica se igra već sutra takođe u dvorani Mejdan.

TRIJUMF I IZVIĐAČA

Drugi bh. predstavnik u Evropskom kupu, ekipa Izviđača takođe je upisala pobjedu u istoj fazi takmičenja. „Skauti“ su na gostovanju u Italiji kod Sasarija slavili sa 38:39. Tim iz Ljubuškog je bolje otvorio utakmicu te u nekoliko navrata imao četiri gola prednosti, a posljednji put pri rezultatu 7:11.

Nakon toga domaći tim ubacuje u brzinu više te do kraja prvog dijela stiže i da povede sa dva gola razlike (21:19).

Poveo je domaći tim sa tri gola prednosti na otvaranju drugog dijela, a prvo izjednačenje vidjeli smo pri rezultatu 25:25.

„Skauti“ su do nove prednosti došli kod rezultata 30:31, a kao i Sloboda imali su četiri gola prednosti, ali se iz Italije vraćaju sa jednim golom prednosti.

Revanš utakmica igra se 26. oktobra.

PORAZ GRAČANICE

Na parketu je večeras bio još jedan bh. predstavnik, a to je ekipa Gračanice koja je doživjela poraz od Celja. Slovenci su u odličnoj atmosferi u Gračanici slavili rezultatom 35:43. Celje je na poluvremenu imalo +8, a upravo je toliko bilo i na kraju.
Revanš se igra u Sloveniji 27. oktobra.