Ostali sportovi

Olga Danilović završila sezonu!

Autor Nebojša Šatara

Najbolja srpska teniserka zvanično se neće takmičiti do 2025. godine.

Izvor: MN PRESS

Olga Danilović završila je sezonu dan nakon što je osvojila turnir u Gvangdžouu u Kini. Svoju odluku saopštila je na društvenim mrežama, na dan kada je zvanično postala 52. igračica svijeta, što je njen najbolji renking.

"Sezona 2024. Bilo je uspona i padova, ali završavam je sa velikim osmijehom. Vrijeme je da odmorim, da se oporavim (koljeno, naravno), da uživam i da se pripremim za 2025. Hvala svima za podršku u dobrim i teškim periodima".

Olga Danilović je u 2024. postala prva Srpkinja koja je ušla u drugu nedjelju grend slema još od Jelene Janković na Vimbldonu 2015. godine i bila je prva koja je to uspjela na Rolan Garosu od Ane Ivanović, koja je takođe to uradila 2015. Na tom turniru je počela u kvalifikacijama i pobijedila između ostalih i Danijel Kolins, 11. nosioca, kao i Donu Vekić. Potom je stala u četvrtom kolu.

Prošle nedjelje je odigrala sjajan turnir u Guangždou i osvojila svoju drugu titulu, šest godina nakon što je podigla prvu u Moskvi. Iako su je očekivali u Đuđangu, ipak je odlučila da je vrijeme za predah. Pred njom je sigurno velika 2025. U januaru će napuniti tek 24 godine.

(MONDO)