Ostali sportovi

Sutra u "Obilićevu" borilački spektakl humanitarnog karaktera

Autor mondo.ba

Pomenutu manifestaciju zajedničkim snagama organizuju Kik-boks klub "Sveti Georgije" i nekadašnji šampion Starog kontinenta i planete u ovom sportu Draženko Ninić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U banjalučkoj dvorani Obilićevo sutra, prvog dana vikenda, biće održana manifestacija pod imenom "Spartan Fight Night". Riječ je o borilačkom spektaklu, tokom kojeg će svi oni koji zauzmu mjesto na tribinama ovog sportskog objekta biti svjedoci sedam profesionalnih borbi – šest u K-1 i jedne u boksu.

Pomenutu manifestaciju zajedničkim snagama organizuju Kik-boks klub "Sveti Georgije" i nekadašnji šampion Starog kontinenta i planete u ovom sportu Draženko Ninić.

Organizatori su prilikom obraćanja novinarima poručili da će osim takmičarskog, ovaj bokserski šou imati i humanitarni karakter jer će sav prihod od prodatih ulaznica biti proslijeđen porodici Savanović iz Barlovaca, koja broji 12 članova.

"Svi treba da odu u posjetu ovoj porodici i vide kako žive roditelji sa deset djece, sedam kćerki i tri sina. Naša je odluka da im ovom prilikom pomognemo onoliko koliko možemo, a mogu ponosno da kažem da se poslije pokretanja ove humanitarne akcije javilo dosta prijatelja koji su se uključili. Na ovome sigurno nećemo stati, akcija će sigurno biti još u periodu pred nama", poručio je Ninić, nekad suvereni vladar evropskih i svjetskih ringova.

Predsjednik Kik-boks kluba "Sveti Georgije" poručio je da će svi koji odluče da sutrašnje veče provedu u dvorani Obilićevo imati šta da vide.

"Kad vidimo ko učestvuje, jasno je da nas očekuju kvalitetni mečevi. Pozivam što veći broj naših sugrađana i okoline da dođu u Obilićevo i podrže borce, ali isto tako i da kupovinom karte pomognu porodici Savanović. Prije profi borbi, biće održane tri finalne borbe amaterskog šampionata Republike Srpske", koji se zahvalio Xlive Sport pabu i drugim sponzorima na pomoći pri organizaciji ove manifestacije.

"Spartan Fight Night" - borbe

K-1

Sreten Ristić – Alen Hukanović (do 81 kg)
Dušan Samouković – Amar Pašalić (do 71 kg)
Uroš Sretenović – Srđan Hajduković (preko 91 kg)
Tomislav Vukomanović – Vladimir Vujadinov (do 64 kg)
Draženko Ćosović – Aleksandar Jokić (preko 91 kg)
glavna borba večeri: Danilo Tošić – Nikola Knežević (do 91 kg)

BOKS

Nemanja Ponorac – Čaba Dein (do 91 kg)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.