• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Tuzla sitiju kategorični nakon dva poraza: Moramo da savladamo Mladost!

Autor mondo.ba

Tuzlaci protiv Kakanjaca traže šansu da se vrate na pobjednički put

 Premijer liga BiH 15. kolo Tuzla siti Mladost Elvir Baljić najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Tuzla sitija, koji su tokom jesenje polusezone bili i na liderskoj poziciji (posljednji put nakon 12. kola), u rezultatskoj su krizi.

U pomenutoj rundi, Tuzlaci su zabilježili rutinsku pobjedu nad "fenjerašem" Zvijezdom 09 na debiju aktuelnog trenera Elvira Baljića, nakon čega su u sljedeća dva kola upisali dva poraza – prvi pred domaćom publikom, kada je ih deklasirao Radnik (0:3), a potom i prošlog vikenda u okrššaju sa Borcem (2:0).

Možda će vas zanimati

Sutra će Baljićev tim ugostiti Mladost iz Doboja kod Kaknja, koja se pet kola prije odlaska na zimsku pauzu nalazi na pretposljednjem mjestu uz 12 bodova. Poslije dva neuspjeha bez postignutog gola, pobjeda je imperativ – poručuju iz Tuzla sitija sa danas održane konferencije za novinare.

"Na protekle dvije utakmice smo poraženi, nismo osvojili nijedan bod i meč protiv Mladosti nam je onaj u kojem moramo da trijumfujemo. Pobjeda nam je potrebna ne samo zbog bodova i rezultata, nego i zbog dizanja samopouzdanja u ekipi. Mladost takođe traži bodove, u nezavidnoj su poziciji i sigurno nas zbog toga očekuje težak meč. Takve utakmice su uvijek teške. Međutim, nadam se da ćemo odigrati najbolje što znamo i slaviti pobjedu", prenio je zvanični sajt Tuzla sitija riječi prvog trenera Elvira Baljića, koji na ovom meču sigurno ne može da računa na Samira Efendića, kojem je u duelu sa "crveno-plavima" pokazan crveni karton.

Stav šefa struke dijeli i krilni napadač Nermin Crnkić, koji je tokom jesenje polusezone četiri puta tresao mreže protivničkih golmana. Tom učinku dodao je i tri asistencije.

"Svima je jasno šta nam ova utakmica znači. Samo razmišljamo o pobjedi koja nam je preko potrebna. Šef je sve pojasnio. Naše je da sutra izađemo na teren i od prve minute pokažemo da smo mi oni koji su favoriti i koji su bolji", poručio je Crnkić.

PREMIJER LIGA BiH - 15. KOLO

Subota

Tuzla siti – Mladost (13.30)
Velež – Sloboda
Zvijezda 09 – Zrinjski
Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

Nedjelja

Borac - Radnik (16.00)
Željezničar – Čelik (16.30)

TABELA: Sarajevo 28, Željezničar 26, Radnik 25, Borac 24, Tuzla siti 24, Zrinjski 23, Široki Brijeg 18, Velež 18, Čelik 16, Sloboda 14, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC