• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitka za prevlast u Srpskoj: Borac s optimizmom dočekuje Radnik!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca u nedjelju (16.00) domaćini su bijeljinskom Radniku u derbiju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac - Radnik, PL BiH, 15. kolo Branislav Krunić, Vladimir Volkov Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Semberci na Gradski stadion dolaze poslije odlične serije od pet mečeva u kojima su zabilježili samo jedan neriješen rezultat uz četiri pobjede, dok su Banjalučani takođe u nizu od četiri uzastopna trijumfa u Premijer ligi BiH.

Trener crveni-plavih Branislav Krunić je zato u najavi nedjeljnog meča u superlativima govorio o bijeljinskoj ekipi.

Možda će vas zanimati

"Dočekujemo Radnik na Gradskom stadionu, riječ je o ekipi, koja je pored nas, u najboljoj formi. To je pokazala u posljednjih pet utakmica u kojima je upisala četiri pobjede i remi. Isdpred nas su na tabeli, dobro su ukombinovani, igraju dugo vremena zajedno i postižu konstantnost u dobrim rezultatima. Na čelu im je dobar trener (Mladen Žižović) i sigurno nas očekuje težak duel. Dobro poznajemo protivnika, teško da nas mogu nečim iznenaditi. Međutim, i mi smo u dobroj seriji, i dalje idemo uzlaznom putanjom što se tiče naše igre i rezultata", rekao je šef struke Borca.

VOLKOV STARTER

"Mjesto u timu se zaslužuje igrama. Volkov je svojim odnosom na treninzima pokazao da zaslužuje da bude dio ekipe. Zbog pozitivnih rezultata na prethodnim mečevima nisam htio da remetim. Međutim, Volkov je jedini u utakmici u Prijedoru (protiv Rudara u Kupu RS - 3:1) pokazao karakter i odigrao dobro, tako da zaslužuje da bude u ekipi.

Prema njegovim riječima, Borac ima pregršt motiva da savlada Radnik.

"Želimo da nastavimo dobar niz, pobjeda nam donosi treće mjesto na tabeli, a možda i nešto više. Ako pobijedimo, pruža nam se dosta mogućnosti, dakle imamo mnogo motiva da pred našom publikom koje je sve više na Gradskom stadionu zbog lijepog fudbala i dobrih rezultata, ponovimo dobru igru i uz podršku dođemo do bodova", izjavio je Krunić i dodao da nema kažnjenih niti povrijeđenih, osim Aleksandra Subića.

Lijevi bek Banjalučana Vladimir Volkov svjestan je da će biti izuzetno teška utakmica, ali i izrazio nadu u povoljan ishod protiv Radnika jer bi otvorio put ka najvišem plasmanu.

"Oba tima su u dobroj formi, imamo kontinuitet pobjeda, koje su nam dale samopouzdanje i pobjednički mentalitet. Važna je ova utakmica i za njih i za nas, Borac bi eventualnom pobjedom došao u situaciju da se bori za sami vrh tabele. Neće biti lako, to je sigurno, ali mi ćemo se potruditi da odradimo šta je do nas. Nadamo se povoljnom rezultatu", rekao je defanzivac Banjalučana, kojem je Borac trinaesti klub u karijeri.

U posljednja dva susreta sa semberskim klubom, Borac je zabilježio dvije pobjede - u Kupu BiH nakon jedanaesteraca, dok je u Bijeljini stigao do trijumfa golom Saše Kajkuta u sudijskoj nadoknadi (1:2).

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk


PREMIJER LIGA BiH - 15. KOLO

Subota (13.30)

Tuzla siti - Mladost
Velež - Sloboda
Zvijezda 09 - Zrinjski
Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

Nedjelja

Borac - Radnik (16.00)
Željezničar - Čelik

TABELA: Sarajevo 28, Željezničar 26, Radnik 25, Borac 24, Tuzla siti 24, Zrinjski 23, Široki Brijeg 18, Velež 18, Čelik 16, Sloboda 14, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC