• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Fudbal se vratio u Banjaluku, Baljić: Moja ekipa neprepoznatljiva

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Borac je večeras na Gradskom stadionu rezultatom 2:0 savladao Tuzla siti

 Borac Tuzla siti Branislav Krunić Elvir Baljić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca se iz kola u kolo probijaju ka vrhu tabele!

Izabranici Branislava Krunića večeras su na Gradskom stadionu, u derbiju 14. kola, na pleća oborili sastav Tuzla sitija, trijumfovali rezultatom 2:0 i pred posljednjih pet kola jesenjeg dijela sezone zaostaju samo četiri boda za prvim mjestom, koje trenutno drži aktuelni šampion Sarajevo.

Možda će vas zanimati

"Mislim da smo danas odigrali jako kvalitetno od prvog do posljednjeg minuta. Ušli smo u dobro, možda smo malo nervozno reagovali u nekim situacijama kad je trebalo da postignemo pogodak. Onda nam se 'otvorio' taj pogodak uz igrača više i imali smo mogućnost da mirno privedemo utakmicu kraju, ali nije lako igrati kući sa igračem više uz pozitivan rezultat jer se ne možete braniti, a postoji opasnost od kontranapada. Drugi pogodak nam je dao mirnoću i sigurno smo obavili posao. Nakon toga gola nije bilo potrebe za žurbom. Ekipa Tuzle se pokazala dobra i čvrsta u početku, ali je taj detalj, taj crveni karton, odlučio utakmicu i nakon njega više nisu mogli da nam se suprotstave."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac je "trojkom" iz ovog duela nastavio niz uspjeha u Premijer ligi BiH – upisana je četvrta premijerligaška pobjeda zaredom

"Nastavljena je serija dobrih rezultata, a ja bih dodao i dobrih igara. Jedno vrijeme smo imali rezultate bez igre, potom igru bez rezultata, a sad se pojavilo oboje. Dobro je što i u narednom kolu igramo pred našom publikom, pred velikim brojem navijača. Fudbal se vratio u Banjaluku, imamo podršku koja nam mnogo znači i očekujemo odličnu posjetu i u narednoj utakmici."

Klub iz Platonove ulice nakon 14 kola trenutno je četvrtoplasirani.

"Iskoristili smo priliku da pobjedom kući prestignemo ekipu koja je bila jedno mjesto bolje plasirana. Ima još puno utakmica do kraja, i Tuzla siti ima povoljan raspored, tako da mislim da je otvoreno."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jasno, potpuno drugačijeg raspoloženja bio je strateg Tuzlaka Elvir Baljić.

"Utakmicu smo jako loše počeli. U prvih 15-20 Borac je totalno dominirao, imali su prilika, mi smo jednostavno svaku loptu gubili, nismo bili pravi. Ne znam tačno šta se desilo mojim igračima, jako loša partija. Ipak, do kraja prvog poluvremena smo se nekako nosili, ali je bilo teško parirati Borcu sa 10 igrača. Danas je Borac igrao odlično, imaju odličnu ekipu, u drugom poluvremenu smo pokušali nešto da promijenimo i postignemo bar jedan gol, ali u tome nismo uspjeli, Borac je stvarno imao puno više šansi. Mi smo danas bili stvarno loši, ja nisam mogao da prepoznam igrače. Šta je, tu je, ostaje nam da čestitamo Borcu, a mi nastavljamo da radimo i čekamo sljedeću utakmicu pa da vidimo šta možemo da napravimo", rekao je razočarani Baljić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC