• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajkut: Nema euforije! Za golove zaslužna cijela ekipa!

Autor mondo.ba

"Nema mjesta euforiji, još dosta bodova je u igri. Zadnjih par utakmica zabijao sam golove, ali to je rezultat cijele ekipe“, rekao je napadač Borca Saša Kajkut poslije pobjede nad Tuzla sitijem.

 Saša Kajkut izjava poslije Borac - Tuzla siti Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac upobjedom 2:0 u derbiju protiv Tuzla sitija upisao je četvrtu pobjedu i definitivno se priključio ekipama u samom vrhu.

Crveno-plavi u nedjelju su nadigrali Tuzlake, koji su nakon nešto više od pola sata ostali sa igračem manje, te potpuno zasluženo stigli do trijumfa.

Možda će vas zanimati

 Strijelci za trijumf bili su Stojan Vranješ u 44. minutu iz penala i Saša Kajkut u 52. minutu.

"Velika pobjeda. Vrlo važna tri boda za nas, nastavili smo seriju pobjeda. Vrlo teška utakmica, zahtjevan protivnik, ali mislim da smo zasluženo slavili“, rekao je Kajkut novinarma u "miks zoni“.

Duel sa Tuzla sitijem pratilo je oko 4.000 gledalaca na Gradskom stadionu, a Kajkut se nada da će ih biti još više u narednim mečevima.

"Fudbal igra se zbog publike, drago mi je da dolaze na stadion i nadam se da će nas podržati i u narednim utakmicama, da će biti što više publike i da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Borac će i protiv Radnika u narednom kolu  ići na pobjedu. Moramo biti svjesni i da je Radnik u jako dobroj formi i da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica , ali daćemo 100 odsto da dobro odigramo pa vidjećemo šta će se desiti“, rekao je Kajkut.

Napadač Borca ističe da uprkos odličnim rezultatima niko u ekipi ne želi da se zanosi previše.

"Euforije nema. Još dosta bodova je u igri i idemo utakmicu po utakmicu. Nema mjesta euforiji. Kao što smo zaredali sa dobrim rezultatima, tako može da se desi i loša serija, ali nadam se da to nećemo da dozvolimo.  Trebamo ostati mirni i da igramo kao dosad i mislim da neće biti problema“.

Kajkut pruža odlične partije u posljednje vrijeme, ali ističe da zasluge za njegove golove idu cijeloj ekipi.

"Koristim to svoje iskustvo, stavio sam se na raspolaganje od početka sezone  i prihvatio ulogu da ulazim sa klupe i pomognem koliko mogu. Zadnjih par utakmica potrefilo se da postižem golove , ali mislim da je to stvar cijele ekipe. Ja sam realizovao te situacije, zabija i Stojan, ali to je rezultat cijele ekipe. Borac može i mora još bolje, ako želimo do našeg cilja“, poručio je Kajkut.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tako je

Ma kakva euforija. Sad ide teška sedmica, Rudar Prijedor u Kupu RS, i sa Radnikom isto ovako ratnički raspoleženi moramo ući, samo protiv njih će biti više prostora, oni neće igrati bunker ko ova Šimina seljadija.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC