• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 UŽIVO: Borac - Tuzla siti PLBIH 14. kolo
 UŽIVO: Borac - Tuzla siti PLBIH 14. kolo

ČETVRTA pobjeda Borca u nizu ! Vranješ i Kajkut srušili Tuzla siti!

Banjalučki Borac savladao Tuzla siti rezultatom 2:0 i izbio na četvrto mjesto na tabeli!

 UŽIVO: Borac - Tuzla siti PLBIH 14. kolo Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac u derbiju 14. kola savladao je Tuzla siti rezultatom 2:0 i nastavio sjajnu formu u Premijer ligi BIH.

Golovima Vranješa sa bijele tačke i Saše Kajkuta crveno-plavi su upisali četvrtu pobjedu u nizu kojom su izbili na četvrto mjesto na tabeli.

Ekipa Branislava Krunića još jednom odigrala je odlično u odbrani pa je zabilježila i treću utakmicu bez primljenog pogotka, a tandem Vranješ-Kajkut pobrinuo se za egzekuciju.

Odlično je igrao Borac u ofanzivi pa je Fejzić imao pune ruke posla, dok na drugoj strani Lučić nije imao potrebe da interveniše gotovo cijelo poluvrijeme.

Počelo je prilikama Kajkuta, ali je napadač Borca prvo šutirao preko gola, potom direktno u Fejzića, koji nešto kasnije brani stopostotnu šansu, kada je Ćosić šutirao pod prečku.

Kako je igra odmicala Vranješ je bio sve bliži golu protivnika, praktično igrao je špica, a to je donijelo rezultata u finišu prvog poluvremena.

Vranješ je izborio jedanaesterac u 44. minutu, kada ga je oborio Efendić i zbog toga zaradio isključenje, a kapiten Borca sam je izveo najstrožu kaznu i matirao Fejzića za vođstvo Borca.

Borac je dominirao i prije isključenja Efendića, a kada su gosti ostali sa desetoricom imao je potpunu dominaciju, koju je u 52. minutu poslije kornera i pokušaja Kajkut krunisao pogotkom za 2:0.

Trebalo je da bude i 3:0 poslije odličnog kontranapada Borca i asistencije Ziljkića za Danilovića koji šutirao pored stative u stopostotnoj šansi.

Gosti su u finišu pokušali da zaprijete, ali nisu mogli da probiju bedem Borca koji treću utakmicu zaredom ostaje čvrst.

Borac je imao čak 20 šuteva na gol i potpuno zasluženo stigao do pobjede, a gosti mogu da zahvale golmanu Nevresu Fejziću što nisu pretrpili ubjedljiviji poraz na Gradskom stadionu u Banjaluci.

PREMIJER LIGA BiH - 14. kolo

Sloboda - Sarajevo 1:1 (0:1)
/Bekrić 57 - Ramhanović 10/

Borac - Tuzla siti 2:0 (1:0)
/Vranješ 44 penal, Kajkut 52/

Subota:

Zrinjski Željezničar 2:1 (1:0)
/Kunić 35, 80 - Štilić 56/

Radnik - Široki Brijeg 0:0

Igrano u petak:

Mladost - Zvijezda 09 1:0 (0:0)
/Vazda 53/

Čelik - Velež 0:2 (0:0)
/Zeljković 51, Ćosić 90+5/

TABELA: Sarajevo 28, Željezničar 26, Radnik 25, Borac 24, Tuzla siti 24, Zrinjski 23, Široki Brijeg 18, Velež 18, Čelik 16, Sloboda 14, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Tok utakmice pratite klikom na "razvoj događaja“

***

Banjalučki Borac dočekuje Tuzla siti poslije tri vezane prvenstvene pobjede, što je najbolji niz poslije 2014. godine, kada su crveno-plavi upisali četiri vezana trijumfa.

Ekipa Branislava Krunića imaće prilike da izjednači taj učinak protiv ekipe Tuzla sitija, koja je na prethodna četiri meča upisala dva poraza, remi i pobjedu.

U prošlom kolu Tuzla siti je poražena na gostovanju kod Radnika u Bijeljini, a u međuvremenu je ekipu preuzeo bivši reprezentativac BIH Elvir Baljić.

17:52

KRAJ!

17:43

20. šut Borca!

Imao je Borac novu priliku, ovaj put iz slobodnog udarca na uglu šesnaesterca koji je skrivio Fejzić. Golman gostiju je oborio Mirića van šesnaesterca i zaradio žuti karton. Slobodan udarac izveo je Vranješ, ali u živi zid, potom je još jednom šutirao, ali su to izblokirali defanzivci Tuzla sitija. Bio je to ukupno 20.  šut Borca, računajući udarce u okvir gola, van okvira i izblokirane. Deset puta je šutirao Vranješ.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

17:38

Vranješ vs. Fejzić

Nova prilika za Vranješa koji se odlično ubacio iza odbrane, ali Fejzić brani njegov šut. Ovo je njegova osma odbrana.

17:31

DANILOVIĆ!

Stopostotna šansa za Borac. Sjevnula je kontra poslije kornera gostiju, Vranješ je gurnuo za Ziljkića na desnoj strani, a ovaj uposlio Danilovića u šesnaestercu koji šutira pored stative! Centrimetri su odlučivali...

17:25

Husejinović preko gola

Imali su gosti drugi korner na utakmici poslije kojeg je šutirao Husejinović, međutim, lopta je završila daleko od gola

17:17

Mirić u igri

Trener Borca napravio je prvu izmjenu i umjesto Crnova na teren poslao Marka Mirića. Mogao je napadač Borca odmah da se upiše u strijelce, ali je centaršut Dujakovića izblokiran u posljednjem trenutku.

17:10

KAJKUT! Borac vodi 2:0!

Vranješ je šutirao poslije kornera, njegov pokušaj je izblokiran, ali se lopta u gužvi odbila do Kajkuta koji trese mrežu za vođstvo Borca 2:0!

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

17:09

Fejzić spašava čist gol

Ziljkić je izveo korner, Vranješ neometan šutirao glavom, a Fejzić brani njegov šut na samoj gol liniji, potom i pokušaj Kajkuta odbija u korner

17:06

Ziljkić!

Ziljkić je dobro prošao u šesnaesterac, ali je njegov šut u posljednjem trenutku izblokirao jedan fudbaler gostiju. Vrlo dobra šansa za Borac!

17:03

Počelo drugo poluvrijeme, nova izmjena Baljića

Trener Tuzla sitija Elvir Baljić na startu drugog poluvremena ubacio je Ajdina Nukića umjesto Samira Burića

16:50

Kraj prvog poluvremena

Borac zasluženo vodi 1:0 poslije prvih 45 minuta na Gradskom stadionu. Strijelac je bio Vranješ u 44. iz penala koji je nešto ranije sam izborio.

16:46

VRANJEŠ!!! 1:0!

Kapiten Borca Stojan Vranješ bio je precizan sa penala i doveo Borac u vođstvo - 1:0!

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

16:44

PENAL ZA BORAC, CRVENI ZA TUZLA SITI!

Kapiten gostiju Samir Efendić oborio je Stojana Vranješa u šesnaestercu, a Mulahasanović je pokazao na bijelu tačku! Nakon toga pokazao je crveni karton Efendiću jer je bio posljednji igrač odbrane

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

16:40

FEJZIĆ!

Golman Tuzla sitija sjajnom intervencijom odbranio je udarac Ćosića pod prečku. Bek Borca danas vrlo aktivan i u odbrani i u napadu.

16:37

Crnov u šesnaestercu!

Danilović je ovog puta uputio dobar pas u šesnaesterac za Crnova, ali kao da je lopta iznenadila fudbalera domaćih, koji nije uspio da ju primi i propala je dobra šansa za Borac.

16:30

Fejzić ispred Vranješa!

Danilović je poslao odličnu loptu za Vranješa, ali Fejzić stiže do nje i izbija ju ispred fudbalera Borca. U međuvremenu Adis Handžanović ušao je kod gostiju umjesto povrijeđenog Nemanje Stjepanovića

16:29

Lučić bez posla

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Golman Borca Mladen Lučić bez potrebe za intervencijom u dosadašnjem toku utakmice. Gosti su u 23. minutu uputili prvi udarac, ali daleko od gola

16:19

Umjesto penala - žuti karton!

Kajkut je izborio slobodan udarac nakon kojeg je u šesnaestercu Tuzla sitija pao Vladan Danilović, ali Adis Mulahasanović nije pokazao na bijelu tačku. Umjesto toga pokazao je žuti karton fudbaleru Borca zbog simuliranja. Nešto ranije još jednu priliku imao je Kajkut, ali je sa sedam metara glavom šutirao direktno u Fejzića

16:12

Velika šansa za Kajkuta!

Napadač Borca u desetom minutu našao se iza kompletne odbrane poslije neuspješne ofsajd zamke gostiju, ali je malo iskosa sa desne strane šutirao direktno u Fejzića.

16:09

Kajkut iz "iz slobodnjaka" preko gola

Stojan Vranješ izborio je slobodan udarac na 20 metara od gola. Namjestili su se na šut on i Saša Kajkut, na kraju je šutirao Kajkut, ali daleko iznad prečke

16:01

Počeo je meč na Gradskom stadionu, na kojem se prema ocjeni reportera MONDA okupilo između 3.500 i 4.000 gledalaca

15:57

SASTAVI

Borac: Lučić, Ćosić, Jovanović, Janičić, Dujaković, Danilović, Milutinović, Crnov, Vranješ, Ziljkić, Kajkut.

Tuzla siti: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Burić, Terzić, Ubiparip, Sesar, Zlatković

15:53

"Lešinari" na Istoku

Navijači Borca, popularni "Lešinari" danas će bodriti svoju ekipu sa istočne tribine, pošto je sjeverna tribina odlukom disciplinskih organa FSBIH zatvorena na dvije utakmice zbog upotrebe pirotehnike.
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

UKRATKO

Borac je trenutno šesti na tabeli sa 21 bodom, a tri više ima Tuzla siti na četvrtom mjestu. 

učitaj još +

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Leo

Toooo

Leo

Toooo....

Leo

Aj..

Brko

Ako želimo održati do kraja jeseni priključak za vrhom, današnjoj početnoj postavi dodati sa klupe samo Mirkovića, Turanjanina i eventualno Radulovića umjesto Žutog. Ne rizikujte sa Runićem, Mirićem, Vujaklijom jer kad oni uđu igra se raspada, nema nas nigdje. Na zimu dovesti samo ono što je potrebno da se ne narušava atmosfera, dakle kvalitetnog štopera i brzaca u sredini poput Ziljkića, i idemo sigurno u Evropu.

Najnovije