• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kunić odveo Zrinjski do trijumfa nad Željom, Široki se provukao u Bijeljini

Autor mondo.ba

Mostarci su savladali velikog rivala rezultatom 2:1, a oba gola postigao je bivši napadač Borca Petar Kunić. Široki je stigao do boda protiv Radnika, iako je lako moglo da se desi da Semberiju napusti poražen.

Prvog dana vikenda, igrale su se dvije utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je u derbiju kola savladao Željezničar rezultatom 2:1, a golova nije bilo u Bijeljini, gdje su se sastali Radnik i Široki Brijeg.

Možda će vas zanimati

Mostarci su do prednosti stigli u 35. minutu. Korner je sa lijeve strane izveo Luis Ibanjez, lopta je ''pala'' na glavu Renatu Gojkoviću, a defanzivac Zrinjskog istu spušta za bivšeg napadača banjalučkog Borca Petra Kunića, kojem je preostao lakši i slađi dio posla.

U meču koji za Mostarce znači mnogo jer bi se eventualnom pobjedom vratili u borbu sami vrh tabele, do vodećeg gola nije zabilježena nijedna šansa koja bi izmamila uzdahe na tribinama mostarskog fudbalskog zdanja

Najozbiljniji pokušaj koji vrijedi izdvojiti je onaj iz 32. minuta. I tad je u šansi bio Kunić, ali je glavom loše zahvatio loptu, poslavši je daleko preko gola.

U drugih 45 minuta Zrinjski je uspio da sačuva tri boda u Mostaru, iako je veliku glavobolju pred nastavak sezone mogao da mu zada ofanzivac Željezničara Semir Štilić.

Naime, nakon 11 minuta igre u nastavku, gostujući sastav stigao je do izjednačenja. U 56. minutu Mladen Veselinović je djelovao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac a potom odigrao povratnu loptuza iskusnog ofanzivca tima sa Grbavice Semira Štilića, koji se našao na desetak metara od gola Ivana Brkića, kojeg uspijeva da matira izuzetno preciznim udarcem.

Samo deset minuta kasnije, 32-godišnji Štilić mogao je da postane apsolutni junak navijača Željezničara i šokira pristalice šestostrukog šampiona BiH, ali mu se na tom putu ispriječila – stativa!

Malo je nedostajalo da se tad raduju pristalice gostujućeg sastava, međutim euforija je splasnula u 81. minutu, kada je Zrinjski ponovo došao do vođstva drugim pogotkom Petra Kunića, kojim je, ispostavilo se, postavljen konačan rezultat.

Rugašević je centrirao sa lijeve strane, lopta je na suprotnom dijelu terena stigla do Čurjurića koji je šutirao, a kao i kod prvog, Kunić je ponovo na gol-liniji skrenuo loptu u mrežu.

Šansu da ''dokrajči'' svoj bivši tim imao je Ivan Lendrić u 86. minutu, ali je Filip Erić pročitao njegovu namjeru i spriječio ubjedljiviji poraz svog tima.

U prvih 15-ak minuta utakmice na Gradskom stadionu u Bijeljini, ogromne probleme Širokobriježanima pravio je Radnikov ''spoj mladosti i iskustva'' – tandem Demir Peco – Velibor Đurić.

Zahvaljujući uigranim akcijama ova dva fudbalera, tri puta je ''pukla'' lijeva strana odbrane tima sa Pecare, a najbliži tome da jednu takvu situaciju kruniše golom bio je Nedim Mekić, koji je u desetom minutu promašio loptu nakon centaršuta Demira Pece.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, Karačićev tim uspio je da se konsoliduje te dva puta ozbiljno zaprijeti golu Radnika i to preko Tonija Jovića i Dražena Bagarića.

U drugom dijelu, daleko bolji rival je bio Radnik, koji je propustio da realizuje tri stopostotne šanse za postizanje gola – sve tri preko Vladimira Bradonjića, koji je u igru ušao u nastavku umjesto Velibora Đurića.

Prvi put se mladi napadač Bijeljinaca našao u prilici u 72. minutu, kad je šutirao preko gola, potom je nakon Bradonjićevog udarca glavom dobro intervenisao golman gostiju Zlomislić, dok je u 87. minutu strijelac tri gola u meču sa Zvijezdom 09 pogodio stativu, te je na semaforu ostao ispisan najnepopularniji rezultat.

PREMIJER LIGA BiH – 14. kolo

Subota:

Zrinjski – Željezničar 2:1 (1:0)
/Kunić 35, 80 - Štilić 56/

Radnik – Široki Brijeg 0:0

Nedjelja:

Sloboda – Sarajevo

Borac – Tuzla siti

Igrano u petak:

Mladost - Zvijezda 09 1:0 (0:0)
/Vazda 53/

Čelik - Velež 0:2 (0:0)
/Zeljković 51, Ćosić 90+5/

TABELA: Sarajevo (-1) 27, Željezničar 26, Radnik 25, Tuzla siti (-1) 24, Zrinjski 23, Borac (-1) 21, Široki Brijeg 18, Velež 18, Čelik 16, Sloboda (-1) 13, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC