• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman juniora Zrinjskog Vojin Savić: "Zasluženo smo u 2. kolu LŠ!"

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Mostarci su u premijernom kolu eliminisali MTK ukupnim rezultatom 3:1 i zakazali okršaj sa danskim Midtjilandom

 Vojin Savić golman juniora Zrinjskog poslije prolaska u drugo kolo Lige šampiona Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Juniori mostarskog Zrinjskog osvojili su u prošloj sezoni šampionsku titulu u Premijer ligi BiH, zahvaljujući čemu su izborili nastup u sedmom po redu izdanju UEFA omladinske Lige šampiona.

Kad je riječ o sistemu takmičenja, najbolji juniorski timovi Starog kontinenta takmiče se ''dvosmjerno''. U takmičenju, naime, učestvuju 64 ekipe, koje su podijeljene u ''glavnu grupu'' i ''stazu šampiona'', a obje čine po 32 tima.

Možda će vas zanimati

U glavnoj grupi učestvuju klubovi čije se seniorske ekipe, takođe, takmiče u Ligi šampiona, a sastav grupa je isti, dok se u ''grupi šampiona'' takmiče nacionalni šampioni liga širom Evrope.

U ovom dijelu ''kostura'' igraju se tri runde, u trećoj se u takmičenje uključuju drugoplasirani timovi iz svih osam grupa, nakon čega pobjednici dvomeča odlaze u osminu finala zajedno sa osam timova koji su u svojim grupama zauzeli prva mjesta.

U ''grupi šampiona'' takmiče se i mostarski ''plemići'' – i za sada im dobro ide!

Izabranici Dalibora Cvitanovića, koji je ovog ljeta postao trener juniorskog sastava i koji je prethodnih devet godina bio član stručnog štaba seniorskog tima, u prvom krugu su eliminisali mađarski MTK ukupnim rezultatom 3:1 (1:1 u Mađarskoj i 2:0 u Mostaru).

U dosadašnjih šesT izdanja UEFA omladinske Lige šampiona, najviše uspjeha imali su timovi Čelsija i Barselone, koji su po dva puta osvajali šampionski pehar, a po jednom su do kraja odlazili RB Salcburg i Porto. Finalni meč se, tradicionalno, igra u Nionu, sjedištu UEFA.

U omladinskoj Ligi šampiona u sezoni 2019-20 pravo nastupa imaju igrači rođeni nakon prvog januara 2001. godine i najviše pet igrača rođenih 2000. godine.

Jedan od takvih je i čuvar mreže Mostaraca Vojin Savić, koji je stajao na golu Zrinjskog u revanš utakmici igranoj u srijedu u gradu na Neretvi.

''Ne mogu puno da komentarišem prvu utakmicu koja je igrana u Mađarskoj jer sam izostao sa tog meča zbog povrede. Međutim, najbitnije je da je ekipa izvukla dobar rezultat pred revanš pred našom publikom. U drugoj utakmici smo bili kompletni, bazirali se na odbranu i kontre i polukontre, stvorili svoje prilike i eto na kraju zasluženo slavili rezultatom 2:0'', rekao je Savić na početku razgovora za naš portal.

U drugom kolu, mladi tim Zrinjskog će snage odmjeriti sa danskim Midtjilandom, koji je iz daljeg takmičenja eliminisao švedski Elfsborg.

Termini utakmica su 6. i 27. novembar, a na ruku Mostarcima ide činjenica da će revanš, kao i u prvom kolu, biti igran na stadionu Pod Bijelim brijegom.

''Treba napomenuti da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi koja je prošle godine izbacila Romu i Mančester junajted i došla do četvrtfinala omladinske Lige šampiona, gdje je u dvomeču poražena od Porta. Važno je istaći da je upravo Porto i aktuelni branilac trofeja u ovom takmičenju. Sigurno je da ćemo se pripremiti na najbolji mogući način, kako fizički tako i psihički za ovaj dvomeč. Velika je prednost igrati revanš kući pred svojim navijačima, a nadam se da možemo uz dobru igru i malo sreće do aktivnog rezultata u Danskoj'', naveo je Savić.

Ukoliko bi uspjeli da na pleća obore danskog predstavnika, Cvitanovićevi puleni bi dobili šansu da u plej-ofu, koji se igra u februaru, eventualno odmjere snage sa nekim od evropskih velikana koji trenutno nastupaju u grupnoj fazi, kao što je to pošlo za rukom tadašnjoj juniorskoj selekciji Željezničara, koja je 2017. godine na Grbavici igrala protiv madridskog Atletika.

''Prvo moramo dobro da se fokusiramo na ovaj dvomeč protiv Midtjilanda i odradimo posao na najbolji mogući način. Rano je još da pričamo o sljedećoj fazi ali sigurno bi bio veliki uspjeh za nas da prođemo i ovo drugo kolo i da u februaru igramo nove evropske utakmice'', oprezan je mladi golman tima iz Hercegovine, sa kojim je ljetos potpisao prvi, profesionalni ugovor.

Stavljanjem potpisa, Savić će ''dres sa lentom'' nositi najmanje do 31. maja 2022. godine.

''Potpisivanje ovog ugovora je svakako veliki korak naprijed za mene i motivacija za dalji rad. Na meni je da radim i da se kroz rad dokazujem a mislim da uspjeh neće izostati'', zaključila je ''jedinica'' Zrinjskog.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC