• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trijumf dao Zvezdi prostor da diše, ali stiže EL: "Da ne bude korak unazad"

Autor mondo.rs

Trener crveno-bijelih govorio o pritisku i ciljevima na gostovanju vicešampionu Evrope.

 Crvena-zvezda-pobijedila-Megu-izjava-Andrije-Gavrilovica-o-Evroligi-Efesu-kalendaru Izvor: MN PRESS

Poslije dva uzastopna poraza u Evroligi (Makabi, Barselona) i u ABA ligi (Budućnost, Primorska), Crvena zvezda prekinula je taj loši niz trijumfom protiv Mege u Železniku.

Prinudno izmješteni iz "Pionira" zbog taekvondoa, crveno-bijeli su ostvarili drugu ABA pobjedu u sezoni i poslije trijumfa protiv Mege dobili bar veče za predah u svakom smislu.

Možda će vas zanimati

Ipak, taj odmor neće trajati duže od toga, jer u ponedjeljak rano ujutru putuju u Istanbul, na gostovanje Efesu (utorak, 18.30) na startu "duplog" programa Evrolige sljedeće nedjelje. Dva dana nakon meča protiv vicešampiona Evrope, ekipa Andrije Gavrilovića igraće u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Himkija (četvrtak, 19 časova), a poslije toga će otputovati u Zagreb, na gostovanje Ciboni (nedjelja, 18 časova).

Zbog takvog kalendara, Gavrilović nije predugo analizirao meč protiv Mege.

"Svi znamo da je večeras najvažnije bilo pobijediti. Prije svega da bismo izbjegli dalji pritisak i dalje eventualne teškoće. Bilo je vidno da se igralo za neki ulog. Rano je da on bude veliki, ali je bilo vidno, jer smo ipak bili stegnuti u prvom dijelu meča. Poslije poluvremena smo ispravili neke stvari, prije svega one koje se tiču agresivnosti, igre u odbrani, kontrole skoka...", rekao je on.

Crveno-bijeli će iz hale otići na pakovanje za put u Tursku.

"Ova pobjeda nam je dala prostor da možemo da dišemo, ali nas je kalendar malo 'sačekao'. Nećemo imati mnogo vremena da se odmorimo i da nešto uradimo, jer je dupli program Evrolige. Sutra ujutru rano krećemo za Istanbul, protivnik je prošlogodišnji finalista Evrolige. Svjesni smo da nemamo nikakav imperativ, ali ako želimo da poštujemo ovo što smo večeras uradili, trebalo bi da ne napravimo korak unazad", dodao je Gavrilović.

Pregled utakmice Crvena zvezda - Mega 88:70.
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Njegov kolega sa klupe Mege, Dejan Milojević, rekao je da nije nezadovoljan konačnim rezultatom, iako bi semafor i razlika od 18 poena to mogli da nagovijeste.

"Odigrali smo dobro poluvrijeme, bili smo na četiri razlike i uspjeli smo da u zadnjih pet minuta uđemo sa 10 razlike. Odigrali smo dva loša napada, Zvezda je ubacila trojku, imala kontru... Da smo ubacili tada i spustili ispod 10 mogli smo da učinimo utakmicu interesantnijom. Zvezda je bila favorit, ali mislim da postoji napredak u odnosu na prva dva kola. Vjerujem da će ovo poluvrijeme biti produženo u tri četvrtine, a potom i na čitav meč. Zvezdi želim sreću u nastavku prvenstva i u Evroligi", rekao je mladi trener, čiji će tim u sljedećem kolu dočekati Budućnost, sa skorom 1-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC