• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za razliku od Humske, Junajted se večeras mučio iz penala: A, Luka nije!

Autor mondo.rs

"Crveni đavoli" konačno pobijedili u gostima i u prvenstvu, ali uz dva neiskorišćena jedanaesterca. Za razliku od njih, srpski internacionalac bio precizan sa bijele tačke - na gostovanju Arsenalu.

U četvrtak, na meču protiv Partizana u Beogradu, Mančester junajted je stekao prednost golom Antonija Marsijala iz penala i to vođstvo je uz velike probleme odbranio do kraja utakmice.

U nedjelju uveče, ekipa Ole Gunara Solksjera pobijedila je mirnije na premijerligaškom gostovanju, ali je ovog puta imala veliki problem da sa "kreča" savladala iskusnog holandskog golmana, Tima Krula (31). Nije uspjela iz dva pokušaja!

Norič - Junajted 1:3 (0:2)

Vezista gostiju Skot Mektomini iskoristio je veliku grešku Toda Kantvela da u 21. minutu postavi rezultat 0:1 snažnim udarcem, a devet minuta kasnije sudija je dosudio prvi penal za Junajted, poslije faula na opet zapaženom Danijelu Džejmsu.

Markus Rašford je preuzeo odgovornost, a Krul je "pročitao" da će napadač Junatjeda šutirati u svoju lijevu stranu i čak mu uhvatio "živu" loptu. Na sreću gostiju, Rašford je minut kasnije istrčao na zicer sa Holanđaninom i lako ga savladao za 0:2.

Manje od četvrt časa kasnije, Antoni Marsijal je izveo jedanaesterac koji je rukom skrivio Kantvel, a Krul je ponovo bio na mjestu! Francuz je gađao u svoju desnu stranu, ali je bivši golman Njukasla "pročitao" i to.

Kao i Rašford, Marsijal se takođe iskupio za taj kiks golom iz igre. U 73. minutu je prihvatio Rašfordovo dodavanje petom i "bocnuo" loptu preko istrčalog Krula, za vođstvo 3:0 i još jasniji nagovještaj pobjede u gostima, koju Junajted nije ostvario u Premijer ligi još od 27. februara.

Dok su "crveni đavoli" pogađali iz igre i propuštali šanse iz penala, srpski majstor za bijelu tačku Luka Milivojević postigao je gol iz jedanaesterca i na teškom gostovanju na "Emiratima", gdje je njegov tim ostao neporažen.

Arsenal - Kristal Palas 2:2 (2:1)

Iako su "tobdžije" povele 2:0 za manje od deset minuta, udarcima Sokratisa Papastatopulosa u četvrtom i Davida Luiza u devetom minutu, ekipa Roja Hodžsona je našla način da se izvuče iz teške situacije.

Put ka velikom remiju gostiju prvi je utabao Luka Milivojević, golom iz jedanesterca u 32. minutu. Gađao je u svoju desnu stranu i poslao loptu u malu mrežu, gdje nemački golman Bernt Leno nije mogao da je dohvati.

Konačnih 2:2 postavio je Džordan Aju, udarcem glavom na sjajnu asistenciju Džejmsa Mekartura. Tim pogotkom, domaćin je ispustio važnu pobjedu i šansu da odmakne večerašnjem rivalu.

Poslije ovih utakmica, Arsenal je peti na tabeli sa 16 bodova, Kristal Palas šesti sa 15, a Mančester junajted sedmi, sa 13.

Pročitajte sve rezultate desetog kola Premijer lige i pogledajte tabelu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC